SRB

ENG

Активности

 

Ћирилица на поклон: Орто РНИДС Ане Продановић)

Типографско писмо Орто РНИДС, доцента Ане Продановић представљено је у оквиру онлајн скупа „Ћирилица у дигиталномсвету”27. јануара. Доступно је за бесплатно преузимање на сајту Типометар, http://www.tipometar.org/aktuelno/akcija!/Orto/Index.html, као и на сајту Регистра националног интернет домена Србије https://www.rnids.rs/lat/novosti/novo-pismo-orto-rnids-predstavljeno-na-skupu-cirilica-u-digitalnom-svetu. Снимак скупа „Ћирилица у дигиталномсвету”можесепогледатинаYouTube каналу Регистра националног интернет домена Србије.

 

Награда Павле Савић

Удружење ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Србије расписује конкурс за НАГРАДУ ПАВЛЕ ВАСИЋ која се додељује за текстове из области примењене уметности и дизајна објављене у свим врстама стручних публикација (монографије, књиге, зборници), теоретски и критички рад о примењеној уметности објављен у медијима, као и за ауторске изложбе уз одговарајући стручан текст.
У обзир долазе радови објављени током 2020. године.
Конкурс је отворен од 15. јануара до 01. фебруара 2021. године.
Пријаву која треба да садржи кратку биографију аутора, препоруку или рецензију рада (није обавезно) као и три примерка књиге, каталога или рада треба доставити у УЛУПУДС, Теразије 26, други спрат, Београд, до 01. фебруара 2021. године.
Правилник Награде Павле Васић и додатне информације можете погледати на web адреси: http://www.ulupuds.org.rs/Aktuelnosti.htm
Одлука Жирија за доделу Награде саопштава се приликом уручења Награде 12. марта 2021. године у Свечаној сали Ректората Универзитета уметности, Косанчићев венац 29/1.
У случају немогућности организовања свечане доделе награде због пандемије изазван вирусом COVID 19  уручење Награде ће бити прилагођјено околностима.

 

 

The Rubber Soul Project - Растко Ћирић

Проф. Растко Ћирић освојио је Златну медаљу – The Best of Show, на такмичењу
GLOBAL MUSIC AWARDS у Калифорнији за свој музички мултимедијални пројекат 
The Rubber Soul Project.
http://www.globalmusicawards.com/index.html