SRB

ENG

Активности

 

Награда на конкурсу Modern Cyrillic
Ана Продановић

Писмо »Пленер« Ане Продановић, студентикиње треће године докторских студија, једно је од награђених на међународном конкурсу Modern Cyrillic 2019, који на сваких пет година организује руски студио Paratype. У конкуренцији је било преко 340 ћириличних писама, а награђених тридесет ће се наћи у каталогу који ће бити приказан на конференцији ATypI у Токију, као и на путујућој изложби.

 

 

 

 

 

 

Лара Поповић - ''Океан море''

Фотографија реализованих костима  Ларе Поповић  из њеног мастер рада “ОКЕАН МОРЕ”  инспирисаног  истоименим романом Алесандра Барика , један је од примера сценског костима у новом уџбенику ликовне културе за 7.разред који је објавила издавачка кућа Клет, 2020.. Аутор уџбеника је професорка Сања Филиповић.
Мастер рад је реализован и одбрањен на модулу Сценски костим на Факултету примењених уметности у Београду. Ментор мр Љиљана Петровић, редовни професор.
Ауторка фотографије је Смиљка Бошков / шминка Мариа Тотхова / модели Јована Зеленовић и Вукашин Станчевић / простор :  Југословенска кинотека.

Фотографије костима из мастер рада “ОКЕАН МОРЕ” као део одабране селекције која је представљала Србију , по одлуци интернационалног жирија   биле су изложене   на   великој међународној изложби  INNOVATIVE COSTUME : THE NEXT GENERATION  A.A. Bakhrushin  State Central Theatre Museum, Moskva, Rusija, 2019.
Мастер рад “ОКЕАН МОРЕ” je награђен  као најбољи мастер рад  наградом УЛУПУДС-а на изложби мастер радова у Mузеју примењене уметности у Београду 2016.године.
Теоријски део мастер рада Ларе Поповић  “ОКЕАН МОРЕ :  Интеракција  костима, илуминације и звука у видео раду  Океан море, према одломку романа Алесандра Барика”  објављен  је у четвртом  издању зборника  ФЛУ “Уметност и теорија”, година II ,  број 2, новембар  2016, стране 102-127.

 

 

 

 

 

 

 

Трајно отворени позив младима да се укључе у рад организационог тима бијенала младих

Група учесника јавних припрема Бијенала младих позива своје колегинице и колеге, младе људе који се баве уметношћу, кустосирањем, историјом и теоријом уметности, продукцијом и другим делатностима у пољу културе и уметности да се прикључе заједничком раду на припреми ове манифестације.

Укључивање у рад организационог тима Бијенала младих отвара прилику за стицање искуства реализације великог међународног догађаја и остваривање нових контаката, као и могућност утицаја на политику развоја излагачке праксе младих.

Пријаве учешћа су могуће путем мејла ulus.bijenalemladih@gmail.com или преко друштвених мрежа Бијенала младих и Удружења ликовних уметника Србије.
Позив је трајно отворен, а могу јавити сви заинтересовани до 35 година старости.

Више о овој иницијативи можете сазнати на сајту Удружења ликовних уметника Србије.

Прилог: word. doc