SRB

ENG

 

Награда студенткињи Наташи Раденовић за пројекат мобилног павиљона


 

Студенткиња 4. године Одсека Унутрашња архитектура И дизајн намештаја - Наташа Раденовић, под менторством доценткиње Биљане Бранковић, освојила је једну од три равноправне награде на јавном студентском конкурсу за идејно решење мобилног павиљона у јавном простору. Конкурс је рађен у оквиру предмета
Дизајн урбаног простора 2.

Конкурс је организовао Архитектонски факултет Универзитета у Београду у сарадњи са Амбасадом Републике Словеније у циљу подстицања културе читања, критичког размишљања о друштву и будућем животу И стварања јавних простора за размену и дебату о заједничким европским вредностима, а у оквиру међународног пројекта Europe Readr (Europe Readr – the future of living: https://www.eunicglobal.eu/news/europe-readr).

Рад студенткиње нашег одсека је награђен у конкуренцији 17 тимова сачињених од 39 студената И иде у другу фазу разраде решења И припреме за извођење, у сарадњи са Националним институтима ЕУ за културу (EUNIC).
Образложење жирија у вези са радом Наташе Раденовић: У основи концепта се налази монументалан јединични елемент просторне инсталације, који захваљујући својој једноставној геометрији и пропорцијама омогућује креирање различитих просторно-програмских сценарија у зависности од диспозиције јединичних модула. Монументалност која је постигнута димензијама монолитних плоча у функцији је дефинисања места које промовише читалачку културу и даје маркантно обележје у градском простору. Употреба једног типског елемента чија диспозиција и материјализација гради простор који позива на игру, удобно седење или рад има потенцијал за примену примарно дигиталних технологија у промовисању читалачке културе због чега Жири издваја ово решење за даљу разраду.
Detaljno saopštenje: http://www.arh.bg.ac.rs/2021/03/26/rezultati-javnog-anketnog-studentskog-konkursa-za-idejno-resenje-mobilnog-paviljona-prostorne-instalacije/?pismo=lat