SRB

ENG

Иновативни костим у 21. веку:
наредна генерација 


Задовољство ми  је да вас обавестимо да су 23. 01. 2019. стигли коначни резултати конкурса и избора радова за међународну изложбу Иновативни костим у 21.веку: НАРЕДНА ГЕНЕРАЦИЈА која ће се одржати у јуну 2019. године у музеју А.А.Бакрушина у Москви.

На конкурс се пријавило 72 аутора из Србије. Пропозицијама конкурса организатора изложбе аутори су лично аплицирали а њихова   имена и презимена су током трајања конкурса и жирирања била под шифром-бројем.
По позиву и предлогу иницијатора и уметничког директора изложбе господина Игора Русанова (Igor Roussanoff) куратор за Србију  била је мр Љиљана Петровић, костимограф и ред.проф ФПУ у Београду. Конкурс је био јавно објављен од стране организатора  на саиту OISTAT-a,  УЛУПУДС-а и упућен  уметничким факултетима у готово целом свету.

Жири у саставу мр Љиљана Петровић , Светлана Цвијановић, костимограф и ван. проф. ФПУ и  Лара Поповић, асистент и костимограф,  пажљиво је  прегледао све апликације  и у првом кругу одабрао радове 39 аутора из Србије.

Интернационални жири је примио преко 1300 апликција од 930 дизајнера, преко 60 нација и 112 куратора и асистената куратора. У другом кругу гласања  одлучивао је интернционални жири и  одабрао радове 300 аутора из више од 60 земаља а у трећем коначном кругу  радове 250 аутора. Из Србије су одабрани радови 10 аутора од којих су 7 наши студенти сценског костима ФПУ и то: Риaлда Диздаревић, Ида Игњатовић, Ирина Сомборац, Петра Фотез, Тијана Топић, Лара Поповић и Драгана Вучетић,чији су одабрани дипломски и мастер радови сви реализовани на ФПУ под менторством Љиљане Петровић, ред.проф. као и рад из уметничког пројекта “Body limits- Границе тела”.

Ово је додатна потврда успеха за радове Риалде Диздаревић, Иде Игњатовић, Ирине Сомборац и Ларе Поповић јер су за исте  већ добили награде УЛУПУДС-а и награде ФПУ.

Честитам нашим студентима чији су радови одабрани за изложбу Иновативни костим у 21.веку : НАРЕДНА ГЕНЕРАЦИЈАВерујем да ће на најбољи начин презентовати своје радове и достојно представити Факултет примењених уметности и Србију .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Петра Фотез
Аристофан "Жене у Народној скупштини"
Перформанс
аутор фотографије: Милан Радојчић

 

 

Лара Поповић
Алесандро Барико “Океан море”, костим за филм и мултимедију
Награда УЛУПУДС-а за најбољи мастер рад 2016.
ауторка фотографије: Смиљка Бошков

 

 

Ирина Сомборац
"Нибелунг"
Награда ФПУ “Душан Ристић” за најбољи мастер рад 2014.

 

 

Риалда Диздаревић
“Alienated”
Награда УЛУПУДС-а за најбољи дипломски рад 2017.

 

 

Ида Игњатовић
Реквијем за Макбета
Перформанс
аутор фотографија: Срђан Мијаиловић

 

 

Драгана Вучетић
Мултимедијални уметнички пројекат "Body limits / Границе тела"

 

 

Тијана Топић
Инфанта
Фотографија: Милица Цими Дринић