SRB

ENG

Конкурси

 

Young Balkan Designers 2019: Circular design 

Young Balkan Design је регионална платформа за таленте, основана 2011. године са циљем да идентификује, промовише и развија креативни потенцијал балканског региона у области дизајна производа. Иницијатива има за циљ и обједињавање регионалне сценографије, приближавање међународном тржишту, јачање њеног потенцијала кроз додатно образовање и праксу, а истовремено доприноси обнови мултикултуралне сарадње у региону Балкана.  

Тема је »Циркуларни дизајн«  где позивамо младе дизајнере да се упознају са основама циркуларне економије и истраже могућ́ности иновативног дизајнерског приступа који повећ́ава циркуларност производа, материјала, услуга и концепата.

Међународни жири конкурса чине релевантне личности из области теорије дизајна, циркуларне економије, дизајна и производње намештаја, образовања и комуникација у дизајну, као што су реномирани индустријски дизајнер Константин Грчић, основао је дизајнерски студио Konstantin Grcic Industrial Design - KGID у Немачкој, који ради за неке од водећих европских дизајнерских компанија; реномирани критичар дизајна Јан Болен, кустос овогодишњег Истанбулског бијенала дизајна и шеф катедре за социјални дизајн на Дизајн академији Eindhoven у Холандији; Ладеја Година Кошир, препозната као регионални „мотор кружне економије“, оснивачица платформе “Circular Change”, коуторка првог Словеначког кружног економског плана, уједно и финалисткиња светске престижне награде Circular Leadership Award 2018; Орхан Никшић, сувласник компаније за производњу намештаја “Занат” из Коњица, заслужан за упис заната дрворезбарства на Репрезентативну листу UNESCO-а нематеријалне културне баштине; дизајнерски тандем Vasso Asfi и Loukas Angelou из колектива Studio Lav са седиштем у Лондону и Атини, некадашњи лауреати конкурса Млади балкански дизајнери, данас етаблирани студио за продукт дизајн; као и оснивачи платфроме Young Balkan Designeri: индустријски дизајнер Никола Радељковић из колектива Numen / ForUse, професорка Јелена Матић са Шумарског факултета у Београду и архитекта Маја Лалић, председница организације Миксер и суоснивачица Миксер Фестивала.

Конкурс је отворен од 24. децембра 2018. године до 20. фебруара 2019.године.

Награда 1:

 • Учешће на изложби талената на Миксер фестивалу 2019. (30-40 пројеката) 
 • Путујућа изложба на фестивалима дизајна у региону (10-15 пројеката)  

Награда 2:

 • Улазак у сарадњу са регионалним произвођачима намештаја и производа (3-5 дизајнера)  
 • Учешће на Миланском сајму намештаја 2020, Salone Satellite (3-5 пројеката)  

Конкурс је отворен за све особе рођене 1985. године и млађе, из следећих земаља: Албанија, Аустрија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Хрватска, Грчка, Мађарска, Македонија, Црна Гора, Румунија, Словенија, Србија и Турска. Појединци или групе креатора. Сваки кандидат може поднети више од једног пројекта.

Старосна граница је захтев Salone Satellite талент зоне Миланског сајма намештаја посвец́еног дизајнерима испод 35 година. Аутори који се пријављују на YBD би требало да имају 35 година или мање 2020. године, када ћ́е изабрани победници излагати на Salone Satellite.  

Цео текст конкурса можете наћи на овом линку http://mikser.rs/ybd-2/.

Заинтересовани кандидати могу поднети своје пријаве на овом линку: http://youngbalkandesigners.mikser.rs/ до 20. фебруара 2019. године до 23:59. 

Питања везана за конкурс могу се слати на ybd@mikser.rs.

Конкурс Министарства културе за област савременог стваралаштва

Конкурс Министарства културе и информисања за финансирање и суфинансирање проjеката из области савременог стваралаштва у Републици Србиjи у 2019. години.

Конкурс je отворен од 4. јануара до 4. фебруара 2019. године.

Обавештење на сајту Министарства културе

 

Долазне мобилности у Хрватској и Румунији

Национални уред за CEEPUS у Хрватској обавјештава да је на националном нивоу преостао одређени број слободних мјесеци за долазне мобилности. Узрок томе су откази дуготрајних и краткотрајних пријава за мобилност прије почетка љетног семестра, као и скраћивања раздобља мобилности студената.


Молимо вас да што прије поднесете своје пријаве. Приоритет су студентске мобилности, но Уред је вољан потврдити и оне наставничке, како унутар CEEPUS мрежа тако и изван њих (другим ријечима, и фреемовери долазе у обзир).


Подсјећам да у CEEPUS-у судјелују следеће државе (осим Хрватске):
Албанија
Аустрија
Бугарска
Босна и Херцеговина
Црна Гора
Чешка
Косово (Свеучилиште у Приштини)
Мађарска
Македонија
Молдавија
Пољска
Румуњска
Словачка
Словенија
Србија
Студенти и наставници које желите угостити на свом одсјеку могу бити с било којег акредитираног високог училишта из наведених земаља.


Пријавитељи који мобилност желе реализирати у ожујку пријаву требају поднијети најкасније до 31. сијечња. Пријаве за мјесеце након ожујка требају стићи минимално 45 дана прије почетка мобилности, а бит ће потврђиване сукладно расположивости квота у тренутку примитка пријаве. Уред ће потврђивати све формално прихватљиве пријаве сукладно њиховом реду пристизања, до потрошње квота.


За сва додатна питања обратите се Националном уреду за CEEPUS у Хрватској: ceepus@mobilnost.hr

..........................................................

Национални уред за CEEPUS у Румунији обавјештава да је у тој земљи, на националном нивоу, остао знатан број слободних мјесеци за долазне мобилности, стога су наново отворили натјечај.

Крајњи рок за слање пријава није назначен, но важно је да пријаве стигну до НЦО-Румуија најкасније један мјесец прије предвиђене мобилности.

Натјечај се односи на пријаве унутар CEEPUS мрежа, али и на пријаве изван одабраних CEEPUS мрежа (тзв. freemover пријаве). То је важно јер унутар наших двију CEEPUS mreža (ADRIART.CE i A.L.I.C.E.) нема високих училишта из Румуније. 

У Румунији постоје четири висока училишта која дјелују у умјетничком подручју:

Увјете стипендирања и износе стипендија можете пронаћи на www.ceepus.info, кликом на румунску заставу.

Пријава за CEEPUS мобилност обавља се путем CEEPUS online

Тесла – српски дух, дело, будућност

Позив студентима за учешће на конкурсу Музеја Николе Тесле за израду идејног решења сувенира Музеја Николе Тесле »Тесла – српски дух, дело, будућност…«

Расписивач конкурса: МУЗЕЈ НИКОЛЕ ТЕСЛЕ

Назив конкурса: ТЕСЛА - СРПСКИ ДУХ, ДЕЛО, БУДУЋНОСТ …

Задатак конкурса: Добијање идејног решења за сувенир Музеја Николе Тесле.  Смисао уметничког решења је да афирмишући Теслино дело, а својом домишљатошћу и вештином, промовишу модерна дизајнерска решења различитих сувенира за Музеј Николе Тесле.

Смернице: Реализовани предмети треба да буду прикладни као музејски сувенур. Њихова величина не треба да прелази могућност смештања у амбалазу максималне величине 15x15x15 цм. Предлог амбалаже за музејски сувенир је интегрални сегмент предложеног решења. Такође је нужна оптимизација идејних решења, на она чија би серијска производња била могућа у оквиру домаћих производних капацитета, уобичајеним методама и поступцима са стандардном техничком опремом која се може наћи на домаћем тржишту.
Идејна решења музејског сувенира могу се доставити  у два облика:

 • Прототип, односно макета сувенира која се доставља на адресу:

Музеј Николе Тесле, Крунска 51, 11000 Београд .
Уз конкурсни рад треба приложити и конкурсну пријаву .

 • Решење у елктронском облику послато на електронску адресу музеја

suvenir.tesla@tesla-museum.org
или на ЦД са називом за конкурс на адресу Музеја
За предлоге послате на електронску адресу музеја максимална величина прилога је 10 МБ. За сва остала решења, чија је величина веће од 10 МБ треба послати  “wе трансфер”- а на електронску адресу Музеја.  Уз конкурсни рад у истој поруци треба приложити и конкурсну пријаву.

Тип конкурса – право учешћа: Конкурс је јавни. Намењен је САМО СТУДЕНТИМА завршних година факултета уметности, академија и високих уметничких школа, студентима архитектонског факултета и студентима мастер и докторских студија наведених факултета.

Начин пријаве: Сваки учесник може да пријави највише три рада. СВАКИ РАД мора да садржи и пријаву. Предлози без приложене конкурсне пријаве неће бити узимани у разматрање.

Пријава за конкурс треба да садржи следеће податке:  име и презиме аутора, назив факултета на коме студира, назив студијског програма, број индекса, контакт телефон и адресу, адресу електронске поште учесника, и кратак опис рада. Формулар за пријаву рада се може преузети на сајту Музеја Николе Тесле.

Награде и признања:
Одабрани радови ће бити изложени на изложби у „Ноћи музеја“ 18. маја 2019. године у Музеју Николе Тесле.
Сви радови ће добити сертификат  Музеја који потврђује учешће на конкурсу за израду музејског сувенира Музеја Николе Тесле.

Музеј ће доделити три награде.

Рокови:
Конкурс ће бити расписан 15.01.2019. на wеб сајту Музеја (https://nikolateslamuseum.org/)  и у средствима јавног информисања.
Конкурс ће бити отворен до 12. 04. 2019. и то је крајњи рок за предају радова и идејних решења.
Жири ће потом прегледати све радове и одабраће три која ће наградити.
Додела награда ће бити 17 маја – дан пре „Ноћи музеја“ а сва идејна решења или прототипови радова за музејски сувенир који буду ушли у ужи избор ће бити приказани на изложби „Ноћ музеја“ 18. маја 2019. у Музеју Николе Тесле.
Модели радова пристиглих на конкурс ће после изложбе „Ноћи Музеја“ бити враћени ауторима.

АУТОРСКА ПРАВА:
Учесник конкурса гарантује Музеју да је искључиви носилац ауторских права на поднетом раду и да је рад његово оригинално решење и да ће активно учествовати у евентуалним поступцима, односно заштитиће Музеј у случају спора у вези са заштитом ауторских права.   
Музеј Николе Тесле задржава право додавања свог логотипа на оригинални дизајн.

Награде: Наградни фонд износи 225.000,00  динара И распоређује се награђенима  у следећим износима:

 • Прва награда 100.000,00 динара
 • Друга награда 75.000,00 динара
 • Трећа награда  50.000,00 динара

Новчане награде исплаћују се добитницима једнократно, у року од 30 дана од дана проглашења одлуке жирија. Музеј не преузима обавезу да производи и продаје награђене радове.
Посебним уговорима регулисаће се узајамна права и обавезе Музеја и аутора чији рад је изабран за производњу и продају. 

Чланови жирија:

 • Драгана Русалић – академски вајар урдник Дизајн центра КЦБ
 • Никола Коља Божовић – ванр. проф. на Факултету примењених уметности у Београду.
 • Лидија Јовановић – дипломирани костимограф сценског одевања, председница УЛУПУДСа
 • Павле Васев – д.и.а, подпредседник УЛУПУДСа
 • Милица Кеслер- историчар уметности, кустос Музеја Николе Тесле

Оцењивачки критеријум:
Жири ће се при избору руководити следећим критеријумом при избору радова: осим уметничког квалитета и иновативности радова, комуникативност са публиком, нужна је и техничка изводљивост у оквиру домаћих производних капацитета и финансијска рационалост при извођењу рада.

 

 

Do Your Best

Vega OC позива младе да се пријаве на одобрен дугорочни Erazmus+ волонтерски пројекат у организацији Црвени крст из Португала. Једини услов је имати између 17 и 30 година.

Трајање пројекта: 11 месеци (април 2019-март 2020)
Место: Cucujães (Португал)
Теме пројекта: инклузија, здравље, млади, стара лица и многе друге
Координаторска и хостинг организација: Црвени крст Португал (Cruz Vermelha Cucujães)

Web:https://www.facebook.com/cruzvermelha.cucujaes/

Рок за пријаву: 10. фебруар (23.59)

Начин пријаве: послати CV i motivaciono pismo na vegayc.youthmobility@gmail.com
За наслов мејла ставите: Пријава за ЕСЦ у ЦК Португал - име и презиме
Erazmus+ омогућава младима да уче и развијају се, а у исто време доприносе заједници земље у којој волонтирају. Програм покрива трошкове визе, смештаја, хране, одређене трошкове пута, здравственог осигурања и џепарац.

За детаљан infopack о пројекту, више информација или евентуалну помоћ око пријаве, можете нам писати на vegayc.youthmobility@gmail.com

https://www.facebook.com/notes/vega-youth-center

Више информација

Конкурс Скупштине града за финансирање пројеката у култури

Јавни конкурс ради прикупљања предлога за финансирање или суфинансирање, из буџета града Београда, пројеката у култури, као и пројеката уметничких, односно стручних и научних истраживања у култури (у даљем тексту: пројекти), чија је реализација предвиђена у 2019. години.

Рок за подношење пријава: 22. фебруар 2019. године.

http://www.beograd.rs/cir/gradski-oglasi-konkursi-i-tenderi/

Стипендије Владе Словачке Републике за 2019/2020. годину

Министарству просвете, науке и технолошког развоја достављен је позив Владе Словачке Републике за доделу стипендија за 2019/2020. годину.

Пријаве са пратећом документацијом заинтересовани кандидати треба да доставе на адресу Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Немањина 22-26, Сектор за високо образовање, крило Б, спрат 4, канцеларија 13, са назнаком: За конкурс „Стипендије Владе Словачке Републике“.

Рок: 15. 3. 2019. године.

Прилог: текст конкурса, пропозиције конкурса, формулар за пријављивање.

Међународна студентска недеља у Београду

Међународна студентска недеља у Београду (International Student Week in Belgrade - ISWiB) је интернационални фестивал који се одржава у Београду од 14. до 22. јула 2019. године и  који већ дуги низ година окупља преко 250 студената из преко 50 држава широм света. Идеја фестивала је да се млади у мултикултуралном окружењу баве највећим проблемима данашњег друштва и да путем радионица које се користе разним методама пруже свој допринос решавању тих проблема. Ове године славимо 13. годину постојања и под слоганом „Будућност зове“ студенти ће моћи да учествују у 11 занимљивих радионица као што су: мјузикл, крипто валуте, екологија и друге. Фокус овогодишње конференције јесте 4.0 револуција, охрабривање и припрема младих за предстојеће промене, као и промовисање става отворености за нове могућности и иновације тако што ћемо младима пружити потребно образовање о најновијим великим открићима које ће ускоро имати све већу примену и променити наш свакодневни живот, али и инспирисати их да користе добијено знање у својој потрази за иновацијама. Осим едукативног програма, младима се пружа могућност упознавања Београда и размена мишљења са својим вршњацима у амбијенту ослобођеном од предрасуда, расизма, ксенофобије, хомофобије, насиља и говора мржње. Учесници ће упознати и стручњаке различитих професија и биће подстицани на друштвени активизам у сопственој локалној заједници. Надамо се да ћете препознати значај наше манифестације и бити спремни да допринесете нашем у наредним издањима.

Рок за пријављивање: 28. фебруар 2019.

Позив за учеснике

http://iswib.org/

 

Конкурс за доделу стипендије ЛЕТ

Поводом обележавања 500 година од смрти Леонарда да Винчија, Атеље Игор Тодоровић, Италијански Институт за културу у Београду, Комора италијанско-српских привредника и Академија дел Лусо организују национални конкурс за доделу стипендије у области моде за младе таленте. Циљ ове иницијативе јесте промовисање креативности и иновативности младих талената у Србији полазећи од лета као метафоре слободе и угледајући се на слободну и оригиналну мисао великог ренесансног генија Леонарда да Винчија који је померао границе знања.

Победник конкурса ће добити прилику да похађа напредни курс из области моде у организацији Академије дел Лусо, италијанске школе за моду и дизајн која има представништво и у Београду. Сви остали учесници конкурса моћи ће да похађају семинар који ће држати представници домаће и италијанске модне индустрије, међу којима је и реномирани Атеље Игор Тодоровић.

Рок за пријаву: 19. април 2019.

Више информација

Међународна интердисциплинарна конференција о уметности у Београду

Студенти Филозофског факултета Универзитета у Београду позивају студенте ФПУ на Међународну интердисциплинарну конференцију о уметности у Београду.

Позив са неопходним информацијама

Додатне информације: www.iicoabg.wixsite.com/2018.

Рок за пријављивање: 1. март 2019.

Kонкурс за визуелни идентитет Via Pontica 2019

Удружење »Via Pontica« расписују Kонкурс за визуелни идентитет 12. Међународног фестивала младих у уметности »Via Pontica« 2019, Балчик

Рок: 30. јун 2019. године / 23:59
Радови се шаљу на следећу адресу: viaponticafest@gmail.com

Награда: 10 дана гостовања за двоје у Архитектонском комплексу “Дворац” Балчик,  током 12. издања фестивала »Via Pontica« (покривени путни трошкови, храна 2 оброка дневно, смештај у апартману) од 10. до 19. септембра 2019 год.

Услови учешћа: Концепт треба да одсликава идеју фестивала, који омогућава излагање младих уметника који студирају уметност на некој од академија, слично птићима у гнезду (Виа Понтика је друга највећа миграциона рута птица које се легу у сјевероисточној Европи и лете јужно до Африке зими.); идеја за креативну атмосферу коју чине ликовни уметници, музичари, глумци, фотографи, дизаjнери, филмски ствараоци, који ће представити своја професионална истраживања и испунити град Балчик на Црном мору изложбама, ставаралачким радионицама, концертима, представама и пројекцијама филмова.

Проjекат треба да садржи:
1. Тражени текст:
12th INTERNATIONAL YOUTH ARTS FESTIVAL "VIA PONTICA" Balchik 9-19 September 2019
2. лого фестивала (уприлогу) и простор за друге логотипе спонзора и институција и имплементацију промоције
3. могућност интегрисања програма фестивала и других текстова (видите примере)

Сваки кандидат шаље Приказ рада, проjекат и предлозима за примену проjекта на остале формате. Приказ мора имати следеће параметре: JPG, RGB, 72 dpi, а сам пројекат се шаље у једном од формата .pdf, .ai или .eps – са одговарајућом резолуцијом за штампање (минимум 150 дпи, 100 × 70 цм, текстови и логотипи у облику вектора). Пројекат мора бити праћен предлозима за примену на плакат, билборд, програм и брошуру.

Право учешћа имају сви редовни студенти уметности и дизајна са академија и факултета за уметност и дизајн из свих европских земаља.

Учесници шаљу фајлове са решењима на следећу адресу:
viaponticafest@gmail.com
са насловом: FOR COMPETITION 2019 најкасније до 23:59 30. јуна 2019 год. Након жирирања провериће се статус рангираних студената преко међународних канцеларија академија и факултета.

Жири ће бити састављен од професора графичког дизаjна и представника удружења »Via Pontica«.

Резултати ће бити објављени до 5. јула 2019. године на феjсбук страници фестивала.

За питања у вези конкурса пошаљите нам поруку преко Месинџера www.facebook.com/ViaPonticaFest

О ранијим активностима удружења »Via Pontica«:
issuu.com/viapontica
Фотографиje са ретроспективнеизложбепроjеката са конкурса за визуалниидентитетфестивала

Конкурс - Мајска изложба графике 2019.

Позивамо Вас да учествујете на конкурсу за Мајску изложбу која прати нова остварења уметника који су својим радом везани или су били везани за Србију, Београд као ликовни центар.

Изложба се отвара у мају месецу, а организује је Управни одбор ГК.

Графички колектив ове године обележава 70 година рада, а Мајска изложба је наша најстарија и најдуговечнија манифестација посвећена уметничкој графици.

Да би одржали галеријски ритам (упркос не/прликама и ишчекивању нове галерије за ГК), овогодишња Мајска изложба графике одржаће се у Галерији УЛУС-а. 

Све графике се жирирају осим радова добитника награде Велики печат.

На Конкурс се могу послати до три графичка листа настала у последње две године.
На дан отварања изложбе, а према одлуци Жирија, додељује се награда Велики печат Графичког колектива. Трочлани жири за ову награду чине истакнути ликовни уметници и историчари уметности.

Графички колектив гарантује безбедност радова од дана пријема до дана преузимања.
ГРАФИКЕ СА ПРИЈАВАМА ДОСТАВИТИ (лично или поштом): од 4. до 9. марта 2019. на адресу: Графички колектив, Косанчићев венац 19, Београд.

Графички колектив је, услед тешке финансијске ситуације, принуђен да учесници конкурса на Мајској изложби графике плаћају новчану партиципацију у износу од 1.500 динара. Уплата у Графичком колективу или на рачун Графичког колектива 355-1024535-65 (приликом предаје/слања радова доставити примерак уплатнице).

Такође молимо да доставите и репродукцију/е (300 дпи) приложених радова.
Графике које је изабрала Селекциона комисија до завршетка Мајске изложбе не могу се повлачити.

После одлуке Селекционе комисије аутори преузимају радове у року од десет дана.
По завршетку Мајске изложбе графике се такође преузимају у року од десет дана; после тог времена Графички колектив не одговара за непреузете радове. Организатор задржава право да изложбу пренесе и у друге градове, о чему ће благовремено обавестити уметнике.

Конкурс за израду логоа Културног центра Зрењанина

На основу одлуке директора, Културни центар Зрењанина расписује конкурс за израду новог логоа установе. Конкурс је отворен од 1. фебруара до 15. марта 2019. године. Дом младости је изграђен 1978. године, а 1998. мења назив у Културни центар Зрењнина. До 1998, у употреби је био лого Дома младости, а након тога лого КЦЗР-а. Са планираном модернизацијом и адаптацијом простора, јавила се потреба за разрадом савременог визуелног идентитета. Израда логоа је први корак ка остварењу овог циља.

Смернице за размишљање о визуелном решењу

О нама: На годишњем нивоу реализујемо преко 300 програма у оквиру позоришног, музичког, филмског, трибинског, дечијег, изложбеног и других програма, које посети преко 100 000 посетилаца. Већ 40 година интезивно сарађујемо са домаћим и иностраним установама културе, невладиним сектором, образовним установама, амбасадама, младима, медијима, привредним сектором и другима.  Наша мисија је развијање, унапређење и подизање општег нивоа културе у локалној средини, задовољавање културних потреба свих грађана, неговање мултикултуралности, стварање амбијента за развој алтернативних и авангардних културних пракси и старалаштва маргиналних група. Једниственост КЦЗР огледа се у његовој поливалентности и презенатацији културног стваралаштва које није заступљено у другим установама културе. Поред тога што настојимо да прикажемо домете високе уметности и културе, ми служимо и као својеврсни јавни и инфраструктурни сервис за културно ставралаштво свих грађана.
Циљна група: грађани Зрењанина и шира јавност.
Лого треба да промовише: културни идентитет града, идентитет установе, културну разноликост.
Порука: КЦЗР је јединствена градска установа културе, у служби уметника и свих грађана.
Тон комуникације: позивајући, јединствен, позитиван, чист, једноставан, савремен, формалан. Дизајн: КЦЗР нема формално усвојене корпоративне боје. До сада су коришћене нијансе црвене, сиве и наранџасе, без прецизне нијансе. С тим у вези, могуће је одабрати боје по сопственом нахођењу. Пожељно је да конструкција логотипа садржи графичко решење новог симбола КЦЗР-а, акроним КЦЗР и подтекст у којем би био наведен пун назив установе, на начин да је симбол, или комбинација симбола и акронима, одвојива од пуног назива. Ово, такође, није обавезујуће. Пожељна, али необавезујућа је и усклађеност са архитектуром установе. Дати решења и у ћириличном, и у латиничном писму, као и на енглеском језику (CulturalCenterofZrenjanin).

Kомплетан конкурсни елаборат треба да садржи:
а) Решење заштитног знака у боји RGB и CMYK колор моделу
б) Решење заштитног знака у црно - белој варијанти, позитив и негатив
в) Уколико би се за испис подтекста у којем би био наведен пун назив установе користитио неки од доступних, некомерцијалних фонтова, навести име тог фонта.
г) Текстуално образложење идеје и значења предложеног решења (до 300 речи).
д) Два примера апликативности заштитног знака: меморандум и посетнице
ђ) биографија са контант подацима и фотокопијом ЛК, или пасоша

Пропозиције за доставу решења:
а) Сви прилози морају бити презентовани на папиру или картону формата А4, потписани шифром коју користи аутор, као и у дигиталној форми на ЦД-у ( у векторским .PDF, .EPS, Ai, .CMX, .dwg. и у .jpg електронском формату) у запечаћеној непрозирној коверти, такође означеној шифром, без назначеног имена аутора и без адресе аутора на позадини коверте.
б) Како се пакује и шаље пријава: у мањи коверат ставити биографију са контакт подацима, фотокопијом ЛК и шифром коју користи аутор, затворити је и  заједно са решењима, у штампаној и ЦД  форми, спаковати у други, већи коверат. Запечаћен и непровидан, већи коверат, који на предњој страни, такође, садржи шифру аутора, без назначеног имена аутора и без адресе аутора на позадини коверте, послати на доле наведену адресу.
ц) Елаборати који не буду достављени према пропозицијама наведеним у распису конкурса, неће бити разматрани.

Услови:
Победника конкурса бира Уметнички савет КЦЗР-а. Награда је новчана у износу од 40,000.00 динара. На конкурсу могу да учествују сви заинтересовани грађани. Када пошаљу лого КЦЗР-у, прихватају услов да КЦЗР има право да га користи. КЦЗР задржава право да мења и прилагођава изглед логоа, као и право да не одабере ни један од понуђених предлога. Резултати конкурса ће бити објављени јавно, на сајту и ФБ страници КЦЗР-а, најкасније до краја марта 2019. год.

Решења и прилоге слати дo 15. марта 2019. год, ИСКЉУЧИВО поштом на:
Културни центар Зрењанина
Народне омладине 1
23 101 Зрењанин
са назнаком: Н/Р Сандра Бањанин, конкурс за ЛОГО