SRB

ENG

Конкурси

 

Конкурс за мурал Драгослава Михаиловића

Отворен је нови конкурс за израду мурала Драгослава Михаиловића

Линк за више информација

 


EASA - European Architecture Students’ Assembly

EASA - European Architecture Students’ Assembly - је највећа независна мрежа студената архитектуре створена да обезбеди платформу за културну и едукативну размену, повезујући студенте и младе професионалце из свих европских земаља и света.

Главни догађај је двонедељна летња школа архитектуре која кроз радионице, предавања и дискусије истражује ануалну тему скупа.

EASA 2020. ће се одржати у Естонији (Валга) под темом Apathy.
Линк: https://easaestonia.ee/

EASA 2021. ће се одржати у Србији (Крагујевац) под темом Reality.
Линк: https://www.facebook.com/easasrbija

Поред главног летњег скупа постоји и спорадично организован SESAM скуп (Small European Students of Architecture Meeting).
SESAM се ове године одржава на пролеће у Украјини (Славутич) под темом Поликлиника у трајању од 11 дана.

MIXED FEELINGS је инспиративно-информативна серија догађаја намењена студентима и младим професионалцима из области архитектуре као и других сродних струка. Идеја је да се истражи статус кво емотивног спектрума који гајимо према учешћу у сопственом образовању, студентском активизму, сарадњи између студената/струка/школа/градова, генералном стању ствари и нама самима.

Први у низу у оквиру ове серије догађаја је EASA Info Evening и бавиће се представљањем EASA заједнице и предстојећих EASA скупова. Кроз филмско вече праћено интерактивним презентацијама и креативним дискусијама разменићемо информације и искуства о моделима алтернативне едукације и сарадње који су настали у оквиру EASA мреже.

Сви заинтересовани да се упознају са активностима у оквиру EASA-e, као и предстојећим летњим скуповима, су позвани да нам се придруже 13. и 14. фебруара у сали 200 Архитектонског факултета у Београду.

Званични aftermovie, re: EASA, Rijeka, 2018 https://flic.kr/p/2h6NaVQ

Званични aftermovie, EASA:Tourist, Villars-sur-Ollon, 2018
https://flic.kr/p/2h5MmoC

Информација о конкурсу за доделу стипендија страних Влада и фондација

У оквиру Програма личне размене студената и истраживача у оквиру билатералне сарадње, Национална агенција за академску размену Р. Пољске је понудила стипендије за :
1. научни стаж у укупном трајању од 32 месеца за кандидате који поседују диплому високог образовања за стаж у трајању од 1 до 9 месеци;
2. за једносеместралне студије за 10 студената (основне и мастер студије)

текст конкурса ПДФ
пропозиције конкурса ПДФ
Пријавни формулар ПДФ

 

 

 

“Taoyuan International Art Award,”

“Taoyuan International Art Award,” organized by Taoyuan Museum of Fine Arts, calls for entries from 1 June to 10 July 2020. The Call for Entries (available in English and Chinese) is open to works of any material, category, or field. The competition employs a 2-round selection. The first round is an online selection and the second round involves on-site review by the jury. The entries selected will be exhibited on the first floor of Taoyuan Arts Center, Taiwan, in 2021. The winner for“Grand Prize”will be determined with a prize of NTD 500,000. Attached is the Prospectus of Taoyuan International Art Award. Please forward this message to artists. For more information, kindly visit the official website of “Taoyuan International Art Award”

PDF info

 

 

 

 

Галерија 73/Конкурс за излагачку 2021. годину

Галерија’73 расписује конкурс за самосталне изложбе, ауторске изложбе и уметничке пројекте за излагачку сезону 2021. године. Попуњену пријаву за конкурс са потребном документацијом послати у периоду од 15. маја до 15. јуна 2020. године на
е-mail: gallery73@gmail.com или доставити CD/DVD
на адресу: Галерија`73, Пожешка 83а, 11030 Београд,
тел: 011/35-57-142
Образац за пријаву можете преузети на сајту www.galerija73.com или у просторијама галерије.

 

 

Конкурси за мобилност

 

Обавештавамо вас да је расписан јавни позив за мобилност студената, наставног и ненаставног особља у оквиру Еразмус+ програма мобилности кључне акције 103:

као и јавни позив за мобилност студената, наставног и ненаставног особља са Босном и Херцеговином у оквиру Еразмус+ програма мобилности кључне акције 107:

Детаљне информације су доступне на сајту Универзитета уметности (http://www.arts.bg.ac.rs/medjunarodna-saradnja/mobilnost/konkursi/)

Рок за пријављивање кандидата Канцеларији за међународну сарадњу на Факултету примењених уметности је понедељак 18. мај 2020.

 

 

 

 

 

 

Отворен позив за CEEPUS размене унутар мрежа за 2020/21. годину

Након пуштања у рад CEEPUS институционалних мрежа за 2020/21.годину, омогућено је и пријављивање студената и наставног особља са државних високошколских установа за мобилност на партнерским институцијама у оквиру мрежа. Први позив за мрежне мобилности трајаће до 15. јуна, након чега се очекује да ће, у складу са уобичајеном праксом, закључно са 31. октобром трајати следећи конкурсни рок, такође за боравке унутар мрежа.

детаљније

 

24. Међународни видео 
фестивал - Videomedeja

Обавештавамо вас да је расписан конкурс и да је отворен позив за волонтирање за 24. Међународни видео фестивал Videomedeja.

Конкурс је отворен од 1. априла и трајаће до 15. јуна 2020. године, а пријаве за волонтирање су отворене до 1. септембра 2020. године.

Услови пријављивања: линк
Пријава за волонтирање: линк

 

 

BKV-PRIZE FOR YOUNG APPLIED ARTS

First Prize: 3000.00
2nd: 2000.00
3rd: 1000.00

Entry deadline: July 24, 2020,
Award ceremony: March 13, 2021

детаљније

Конкурси за излагање у 2021. години Културног центра Београда

Културни центар Београда расписује два конкурса и упућује јавни позив уметницима, уметничким групама, кустосима, историчарима уметности и теоретичарима да предложе самосталне изложбе и ауторске пројекте из области савремене уметности за излагачку 2021. годину.
О условима конкурса: Линк

 

Стипендије Владе Француске 2020/2021

У жељи да подстакне мобилност студената, Амбасада Француске и Француски институт у Србији, расписују нови конкурс за доделу стипендија за 2020-2021. годину за студенте из Србије који желе да наставе школовање у Француској.

Подношење кандидатура: vesna.adamovic@institutfrancais.rs
Услови и критеријуми налазе се на овом линку