Отворени позив за Еразмус+ мобилност у школској 2023/24

erasmus plus square 21

Расписан је нови јавни позив за мобилност студената, наставног и ненаставног особља Универзитета уметности у Београду у оквиру Еразмус+ програма мобилности кључне акције 131.

Детаљне информације о условимa и правилима конкурса налазе се у продужетку.

Пријаве се до назначених рокова подносе Канцеларији за међународну сарадњу Факултета примењених уметности на е-мejл адресу: mobilnosti@fpu.bg.ac.rs

Контакт за консултације током припреме пријаве: international.relations@fpu.bg.ac.rs

Позив се односи на:

Јавни позив за мобилност студената у сврху студирања (јесењи и пролећни семестар 2023-24)

Рок за пријављивање: 19. фебруар 2023.

Установе на које је могуће пријављивање:

 

Јавни позив за мобилност студената у сврху обављања праксе (од 1. марта до 31. децембра 2023.)

Рок за пријављивање: 19.фебруар 2023.

Студентска пракса може да се реализује у институцијама/организацијама у државама чланицама Европске уније, Исланду, Лихтенштајну, Норвешкој, Македонији и Турској. Студент је у обавези да самостално контактира са институцијом/организацијом у којој ће обављати праксу, договори програм рада и добије прихватно писмо.

НАПОМЕНА: услов за пријаву (и за студирање и за праксу) јесте да знање енглеског језика буде на нивоу Б1-Б2 на скали CEFR. Као доказ о знању енглеског језика на конкурсу се прихватају међународно признати сертификати:

  • IELTS
  • TOEFL
  • Cambridge Exams
  • PTE

За оне студенте који не поседују наведене сертификате, као и током претходног конкурса Универзитет уметности ће организовати тестирање енглеског језика и издавање потврде о познавању енглеског језика у сврху пријављивања за мобилност. Датум када ће се одржати тестирање биће објављен накнадно. Упутства за пријаву за полагање теста и остале информације можете пронаћи у документу Одговори и питања у вези са језичким компетенцијама студената који учествују у мобилности.

Универзитет уметности ће у јануару одржати и Инфо дан намењен свим студентима Универзитета, заинтересованим за пријаву на конкурсу. Тачан датум и сатница биће објављени на линку.

 

Јавни позив за мобилност запослених на партнерским универзитетима у програмским земљама (пролећни семестар 2022-23. и јесењи семестар 2023-24.)

Рок за пријављивање: 19.фебруар 2023.

Мобилности се могу реализовати у пролећном семестру шк. 2022-23. године и јесењем семестру 2023-24, у
терминима који су назначени у:

Потребно је да мобилности буду уговорене у тренутку подношења пријаве, а установе са којима постоје склопљени уговори су:

Пријаве се подносе на и-мејл адресу: mobilnosti@fpu.bg.ac.rs

 

Консултације су могуће лично у Канцеларији за међународну сарадњу, уз претходну најаву, путем мејла international.relations@fpu.bg.ac.rs или броја телефона: 060 520 77 10.

back to top