Посета студената ФПУ фудбалском клубу Црвена звезда

8

Факултет примењених уметности у Београду је крајем календарске 2022. године потписао споразум о сарадњи са фудбалским клубом Црвена звезда, а поводом заједничке акције, ФК Црвена звезда угостио је наше студенте на стадиону ”Рајко Митић”.
Студенти одсека Примењено вајарство, Графички дизајн, Костим, Унутрашња архитектура и дизајн намештаја обишли су велелепни стадион.
Кроз Маракана туру, имали су прилику да виде Музеј, свлачионице првог тима, терен, Звезда ТВ, Сервис за чланство и Медија центар где су им и званично уручене чланске карте од стране легенде
Црвене звезде, некадашњег фудбалера и тренера – Бошка Ђуровског.
Надахнути причом о историји клуба и његовим великанима, окружени трофејима, заставицама и фотографијама осетили су дух Звезде, а на лицу места истраживали су у којим пољима њихове идеје и креативност најбоље могу да се реализују у виду нових пројеката који ће допринети уметничком обогаћењу ФК Црвена звезда и његовом даљем развоју и популаризацији.
Овом приликом неколико наших студенткиња и проф. Ранко Бочина, дали су изјаве за ТВ Звезда поводом предстојеће сарадње. Прилог је доступан на линку .

back to top