Позив за учешће на изложби: Creative Resilience – Art by women in Science

artbywomaninscience

UNESCO организује виртуелну изложбу Creative Resilience – Art by women in Science на којој ће представити уметничка дела жена у науци о реакцији на пандемију Covid-19 и борби против ње. Уметничка дела приказују уједно и бол и наду и пружају ново виђење друштава која полако излазе из пандемије.

Изложба је отворена за све врсте уметничких дела повезаних са пандемијом, било дигитална или физичка, попут слика или других уметничких слика, фотографија, скулптура, плаката или било којих других иновативних и оригиналних уметничких дела. Ако је уметност недигиталног формата, фотографије уметничког дела могу се послати као део пријаве.

Изложба позива САМО жене. Све жене у науци, које раде као – научнице, истраживачице, лекарке, медицинске сестре, фармацеуткиње, инжењерке, архитекте или у било којој другој STEM области (наука, технологија, инжењерство и математика), из целог света и из свих старосних група које желе како би представили своја уметничка дела о пандемији на међународној изложби, позвани су да се пријаве.

Позив за пријављивање отворен је од 9. јула 2021. до 9. августа 2021. године, а виртуелна изложба ће се одржати поводом 41. генералне конференције UNESCO-a у новембру 2021. године, на којој ће бити присутни представници 193 земље. Од одабраних уметника може се затражити да учествују у виртуелној сесији питања и одговора током заседања Генералне конференције.

Свако уметничко дело треба послати као слику ниске резолуције у ЈПГ формату, која не сме бити већа од 10 МБ. Ако је изабрано, уметничка дела веће резолуције биће затражена за слање.

Сваки подносилац пријаве може да пријави највише пет пријава.

Пријава путем линка: https://www.creativeresilience-unesco.org/application

back to top