Награда за цртеж “Владимир Величковић”

MG 4403 scaled

Фондација “Владимир Величковић” у сарадњи са Галеријом Хаос – Фондацијом за цртеж, а под покровитељством Српске академије наука и уметности, организује конкурс и наставља са одабиром лауреата Награде за цртеж.

Тим поводом обавештавамо јавност и позивамо младе визуелне ствараоце, до 40 година старости, да аплицирају за ову угледну награду својим портфолијима и/или оригиналним цртежима мањих формата, у термину од 05. до 15. априла ове године, у времену од 12 до 20 сати, сваког радног дана, сем недеље, тако што ће их донети у Галерију Хаос – Београд, Доситејева 3.

Жири у саставу: академик Душан Оташевић, историчарке уметности Ана Ереш и Борка Божовић, као и синови Владимира Величковића Вук Видор и Марко Велк, заседаће средином месеца априла и прогласити победника или више њих.

Самостална изложба награђеног/их лауреата, сходно успостављеној традицији, (уколико лауреати желе самосталну презентацију у резервисаном термину, претходно ће потписати уговор са Галеријом Хаос), биће реализована у децембру месецу ове године у простору Галерије Хаос.

back to top