Сарадња Факултета примењених уметности са компанијом Артинвест д.о.о.

naslovna 2

У мају 2022. у show-room-u компаније Артинвест на презентацији производа Kaindl i Cosentino су присуствовали студенти 4. године Факултета примењених уметности у Београду, одсек Дизајн ентеријера и намештаја на челу са проф. Ранком Бочином. Циљ групне презентације јесте да студенти примене знања научена на часовима и да се упознају са иновацијама и концептима на тржишту.

Артинвест је у познат по томе што континуирано унапређује сопствену праксу, своја знања и вештине. Професионално усавршавање и развој више нису предност него обавеза озбиљних организација, као што су семинари, едукације и презентације усмерени не само на запослене него ка целој бранши: архитектама, дизајнерима, инвеститорима, столарима…и свима који се тако осећају. Артинвест је од 2022. укључио младе обзиром да су они будућност ове индустијске гране, те се на презентацијама нових производа често могу видети студенти техничких и уметничких факултета.

Комплетан салон је на располагању студентима и професорима а професионални тим компаније Артинвест им је на услузи цео дан. У Show-Room-u изложен је сав професионални програм за ентеријеристе и намештајце, сви материјали који се дистрибуирају за тржиште Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине.
Организован је обилазак у производном погону како би се студенти упознали са процесом израде намештаја.

Стално одржавање едукација са Факултетом примењених уметности део је дугорочног плана компаније Артинвест и желимо да се ова пракса настави кроз године које долазе а да ће многе генерације имати прилику да се пре изласка са факултета ближе упознају са материјалима са којом ће радити.

Мало је рећи да и од њих има много тога да се научи па се студентима и професору Бочини мора одати признање за креативност, амбицију, вољу за радом и добру енергију.

back to top