Одбрана мастер рада Тамаре Јокић

završni rad glavna fotografija

Факултет примењених уметности у Београду обавештава да je заказанa одбрана завршног рада на мастер академским студијама студента Тамаре Јокић.

Комисија:
мр Мирослав Лазовић, ред. проф., председник Комисије
мр Јелена Минић Мрђен, доц., ментор
мр Никола Божовић, ванр. проф., члан Комисије

Одбрана ће се обавити на ФПУ у Београду, Краља Петра 4, 09.09.2021. године, са почетком у 11.30 сати, у Амфитеатру Факултета.

Због актуелне епидемиолошке ситуације одбране ће обавити само у присуству студента и чланова Комисије.

Кохерентност савремене таписерије у сфери монументалног сликарства

Мастер рад из области монументалног сликарства можемо сагледати као комбиновања експресивних колористичких и материјалних форми, који су рађени са циљем да се искаже кохерентност две традиционалне технике, сликарство и текстил, кроз савремену форму.

Традиција-модерно; целина-детаљ, јесу контрасти који описују коначни исход овог мастер рада. Стављени у контекст времена, простора и историјских околности, они се испољавају као мозаик сложених интеракција. Традиционална таписерија јесте основна техника овог рада, као и већинских савремених таписерија.

Слика као основа сваког рада у материјалу, имала је највећи утицај на извођење рада у материјалу. Почетак рада на скицама обухватало је колажирање већ осликаних површина и аплицирање цртежом. Цртеж је контролисан и разноврсних цртачких материјала, попут туша, оловке, сувог пастел.

Коначна монументална слика која је кохерентна за извођење у материјалу садржала је линеарну репетицију целом дужином платна. Кроз претходно знање у текстилу спроводим технике ткања на мањим разбојима, употреба савитљиве сребрене жице чини основу, док је потка рађена комбинованим жицама. Мање композиције рађене овим поступком су израђиване уз помоћу рамова за ткање.

četvrta fotografija

druga fotografija

peta fotografija

treća fotografija

ПРИЛОЗИ

Писани део мастер рада

pdf
back to top