Сарадња Српског пословног клуба ,,Привредник“ и Факултета примењених уметности

30A9928

– Скулптуре младих аутора –

Схватајући значај образовања за нашу земљу и друштвену реалност у којoj се налазимо, Српски пословни клуб ,,ПРИВРЕДНИК“ остварио је споразум са Факултетом примењених уметности у Београду у функцији афирмације младих талената.
Током 2021. и 2022. године спроведен је пројекат у оквиру којег су реализоване монументалне скулптуре од најквалитетнијих материјала мермера, гранита и бронзе. Српски пословни клуб ,,Привредник“ финансирао је израду скулптура које су трајно постављене у екстеријеру куће Клуба. Селектор сазива је редовни професор и декан Факултета примењених уметности Горан Чпајак, ангажовани су уметници млађе генерације завршених уметничких факултета Кристина Ивић, Михаило Ковачевић, Марко Вучковић, Милија Чпајак и Иван Марковић.

14. јуна 2022. у башти Срспког пословног клуба ,,Привредник“ ће се уприличити представљање монументалних скулптура као и изложбе фотографија забележених у току стварања истих, студента фотографије Матије Поповића. Манифестацију ће додатно употпунити и пратећа колективна изложба скулптура галеријског формата младих, перспективних аутора.
Реализован пројекат указује на успешну сарадњу која има подстицајни карактер, уједно је и показатељ важности заједничког деловања привреде и уметности.

 

Интервју у листу Новости

Селектор сазива, редовни професор и декан ФПУ, Горан Чпајак, наглашава, за “Новости”, да већ на студијама будући вајари имају прилику да раде у свим материјалима (основни су камен, дрво и метал), прво на нижим годинама, у мањим, а потом и у већим форматима….

back to top