Видео репортажа о успешно одржаној радионици и изложби ALNaFiCs

IMG 9639 scaled

Факултет примењених уметности у Београду је још једном показао своју тенденцију ка иновативним и мултидисциплинарним приступима у уметности кроз бриљантну сарадњу са Архитектонским факултетом Техничког универзитета у Грацу остварену кроз радионицу и изложбу ALNaFiCs одржане у фебруару и марту 2022. године.

Учесници радионице су били студенти Факултета примењених уметности, Универзитата уметности у Београду и то одсека Индустријски дизајн, Конзервација и рестаурација и Примењено вајарство, који у оквиру својих студијских програма похађају предмете из области науке и инжењерства материјала.

На петодневној радионици студенти су, кроз серије експеримената, испитивали могућности развоја еколошких биокомпозитних материјала са алгинатном матрицом, са циљем спајања инжењерства материјала са архитектуром, примењеним уметностима, дизајном и конзервацијом и рестаурацијом. Учешћем у радионици AlNaFiCS студенти су добили прилику да прошире своје знање стечено похађањем предмета из области науке и инжењерства материјала и сусретну се са последњим трендовима у развоју еколошки прихватљивих производа.

Експериментални радови настали током радионице и плакати на којима је документован рад студената и опис изложених експоната били су изложени у Музеју науке и технике у Београду до 07. марта 2022. године.

Том приликом Brainz TV је урадио репортажу о овом догађају и ми са поносом представљамо успех како наших студената тако и успешну сарадњу наше установе са партнерима који су подржали овај догађај: Аустријски културни форум амбасаде Аустрије у Београду, Музеј науке и технике из Београда и Еразмус+ програм Европске уније.

Репортажа Barainz tv-a о изложби ” Синергија Алгината и природних влакана”

 

2022 Workshop Belgrad plakat1r scaled

ПРИЛОЗИ

Најава догађаја

Извештај са догађаја

back to top