Пројекција филма ”Ловац на снове ” и разговор са Миљеном Кљаковићем – Креком

KREKA

У понедељак 27.3.2023. године, одсек Сценографија ће организовати пројекцију филма ,,Крека: Ловац на снове’’ у амфитеатру факултета у Краља Петра 4. Том прилком ће гост нашег факултета бити Миљен Кљаковић Крека, који ће после филма са нама поделити своја филмска искуства и разговарати са студентима.

Филм ,,Крека: Ловац на снове’’ прати каријеру познатог филмског сценографа Миљена Кљаковића – Креке, открива сву лепоту и значај филмске сценографије. Сценограф који је дао непроцењив допринос домаћем и светском филмском стваралаштву, својом причом, уз до сад необјављене материјале из личне архиве и разговоре са најеминентнијим ауторима седме уметности, глумцем

Johnny Deppom, редитељем Barry Levinsonom, директором фотографије Vittoriom Storarom, редитељем Majid Majidijem, сценаристом Brianom Хелгеландом и многим другим, открива неухватљиве тренутке скривене иза филмске камере. ,,Крека: Ловац на снове’’ снолико је путовање кроз величанствен свет филмских декора човека који илузију филма претвара у стварност.

back to top