Konkurs za izložbu studentskih radova ”Mali format”

FB event

Zadovoljstvo nam je da vas pozovemo da uzmete učešće u ovogodišnjoj izložbi studentskih radova “Mali format”, u organizaciji Fakulteta umetnosti u Nišu, Departmana za likovne umetnosti.

Izložba studentskih radova “Mali format” istakla bi značaj tehnike Crteža i radova koji linijom izlaze u polje proširenih mogućnosti. Uključila bi kako klasične crtaće tehnike, tako i istraživačke eksperimentalne radove malog formata koji proširuju izražajne mogućnosti crteža na papiru (objekte, instalacije, video radove i sl).

Propozicije izložbe:
Konkurs je namenjen studentima Osnovnih i Master akademskih studija.

– dvodimenzionalni radovi, maksimalna dimenzija do 35h35cm,
– poslati do 8 tabli B1 formata aranžiranih studentskih dvodimenzionalnih radova, sa osnovnim podacima (ime i prezime studenta, godina studija i naziv Fakulteta);
– trodimenzionalni radovi, maksimalna dimenzija sa postamentom do 20h20h20cm,
– poslati do 5 trodimenzionalnih radova, u adekvatnoj ambalaži koja obezbeđuje radove od oštećenja prilikom transporta. Na poleđini rada zalepiti nalepnicu sa podacima o autoru (ime i prezime studenta, godina studija i naziv Fakulteta);
– video rad/animacija dužine trajanja od 3-10 minuta ( ne kraći od 3 minuta i ne duži od 10 minuta).
– video rad/animacija, pristup i metod izrade, kao i forma zapisa je slobodna.

Do 5 video radova, sa opštim podacima autora (ime i prezime studenta/grupe autora, godina studija i naziv Fakulteta) se dostavljaju na USB memoriji, SD-u ili DVD-u, ili na mejl jelena.trajkovic.art80@gmail.com, sa naznakom Mali format.

Rok do kojeg se šalju radovi:
Radove dostaviti najkasnije do 15. maja 2022. godine, na adresu:
Fakultet umetnosti u Nišu,
Knjeginje Ljubice 10, 18000 Niš,
sa naznakom za izložbu “Mali format”.

back to top