Letnja umetnička škola 2022

WIN 20220223 10 53 13 Pro

Univerzitet umetnosti u Beogradu poziva studente da se prijave na konkurs za učešće u radionicama Letnje umetničke škole, koja će se od 9. do 16. jula 2022. godine, održati u Banjoj Luci, Bosna i Hercegovina.

Tema

Letnja umetnička škola je intenzivni edukativni program koji nastoji da istraži umetnički provokativne kulturno-istorijske i prirodne ambijente i da ih, koristeći se savremenim umetničkim jezikom i alatima, reanimira i učini vidljivijim. Banja Luka je grad koji se izdvaja svojim kulturno-istorijskim nasleđem i autentičnim prirodnim  okruženjem. Upravo iz ovog razloga smo se opredelili da tema ovogodišnje letnje umetničke škole Univerziteta umetnosti bude «nARTur» čime bi se napravio spoj između prirode kao inspiracije i podsticaja umetničkom stvaralaštvu, u ovom slučaju stvaralaštva mladih – studenata umetničkih fakulteta.

Radionice

  1. RADIONICA KOMPOZICIJE, Predeo slikan zvukom – soundscape umetnost kao uspostavljanje i čuvanje zvučnog identiteta
  2. RADIONICA MURALA, Tok linije
  3. DRAMSKA RADIONICA, Impro teatar
  4. RADIONICA KOMPLETNE GRAFIČKE KOMUNIKACIJE, Graphic Design Boot Camp

Prijavljivanje

Dokumenta:
–popunjen prijavni formular, koji sadrži motivaciono pismo i biografiju studenta
–dodatni materijal: za radionice murala i grafičkog dizajna portfolio (5 do 7 odabranih radova u PDF formatu); za radionicu kompozicije 1 audio snimak; za dramsku radionicu umetničku biografiju u slobodnoj formi

Prijavu poslati na mejl adresu lus@arts.bg.ac.rs

Rok za prijavljivanje:
30. april 2022. godine

Troškovi

Participacija studenta za učešće na Letnjoj umetničkoj školi iznosi 8.000 dinara. Ostale troškove – aktivnosti radionica, smeštaj i ishranu učesnika (pun pansion za sedam dana) – obezbeđuje realizator Letnje umetničke škole.

Kontakt i informacije

Za dodatne informacije možete nam se obratiti mejlom lus@arts.bg.ac.rs.

Više informacija na linku: http://www.arts.bg.ac.rs/konkurs-letnja-umetnicka-skola-2022/

 

PRILOZI

Program

pdf

Prijavni formular

pdf
back to top