Studentski festival fotografije FotoFUTURA

FotoFUTURA

Studentski festival fotografije FotoFUTURA osnovan je pod pokroviteljstvom Fakulteta dramskih umetnosti i Fakulteta primenjenih umetnosti 2022. godine.

Fotografija se danas etablirala kao važna kulturna i umetnička vrednost i kao značajna komunikacijska i medijska oblast u stalnom razvijanju i neophodno je da bude stručno tretirana, na pravi način zastupljena u javnosti, vrednovana od strane profesionalaca i proučavana u oblasti teorije i istorije umetnosti.

FDU i FPU su institucije visokog obrazovanja najmerodavnije za takvo angažovanje. Na ovim fakultetima eksperti fotografske slike i bliskih vizuelnih oblasti bave se proučavanjem svih aspekata medija, od tehnoloških i praktičnih, umetničkih i stvaralačkih, do teorijskih i istorijskih. Istovremeno, istražuju se i sagledavaju novi pravci i tendencije, sadržajne i formalne, nove umetničke prakse, digitalni, prošireni, intermedijalni i multimedijalni aspekti fotografske slike.

Institucije obrazuju nove stvaraoce u ovoj oblasti, a festival doprinosi uspostavljanju profesionalnih standarda i etike, prepoznavanju i zaštiti kulturne baštine, kreiranju profesionalne autorske scene i publike i afirmaciji istinskih kulturnih i umetničkih vrednosti.

Programske celine FotoFUTURE su: Canon FotoFUTURA konkurs i izložba, Canon FotoFUTURA Masterklas, Autori, Program teorije i istorije medija.

 

https://www.fotofutura.rs/

 

FotoFUTURA 1

back to top