Izložba SmartArt 2021

2 scaled

Galerija N.O. Concept
Poenkareova 3, Beograd
10 – 23. septembar 2021.

Otvaranje 10. septembar u 19 č.

I ove godine se u okviru konferencije SmartArt 2021 – „Umetnost i nauka u primeni: iskustvo i vizija” održava izložba u periodu od 10. do 23. septembra 2021. godine u Galeriji N.O. Concept u Beogradu sa svečanim otvaranjem 10. septembra u 19č.

Izložba kao integralni deo SmartArt Konferencije upoznaje publiku sa inovacijama, potencijalima i izazovima pojedinačnih i kolaborativnih praksi koje estetizuju, oplemenjuju našu svakodnevicu i životni prostor, ali pokreću i nude rešenja za aktuelna društvena pitanja i probleme, ističući poziciju umetnika i dizajnera kao značajnog aktera u društvenim tokovima današnjice.

Izložba ove godine predstavlja radove mladih autora, koji su najvećim delom svoje ideje pokrenuli i realizovali u okviru studija. Jedan od ciljeva izložbe jeste da se mladim autorima pruži prostor, podsticaj i inspiracija za njihove vlastite prakse i realizaciju ideja koje inoviraju i rešavaju različite probleme savremenog konteksta.

Prema rečima kustoskinje izložbe, odabrani radovi osluškuju konkretne probleme i nude rešenja koja su ujedno i odgovor na složeni kontekst ali i podstrek za dalja inoviranja u tom polju. Pojedini radovi pak svojom otvorenošću nude prostor za učešće, za razmišljanje o gorućim i relevantnim pitanjima današnjice, te kroz svoj jezik i interaktivnu gramatiku, a tragajući za istinama, pružaju i nama umetnički podsticaj nadahnuće za svesnije percepcije, tumačenja i predviđanja. Fuzijom i međudejstvom umetnosti, dizajna, nauke, digitalne tehnologije, autori su dali mogući odgovor ali i pokrenuli preispitivanje uzroka i posledica različitih paterna razmišljanja i ponašanja. Ponudili su dela kao mogući prostor i sredstvo za shvatanje, tumačenje i uobličavanje života, okoline i nas samih, a koje bismo mogli da prihvatimo kao potencijalne činioce koji će preoblikovati društvo.

Kustos izložbe:
Milica Perić

Umetnički savet izložbe:
Biljana Branković, doc. FPU
Leonora Vekić, vanr. prof. FPU
Ljubica Jocić Knežević, vanr. prof. FPU
Tamara Panić, doc. FPU
Ana Prodanović, doc. FPU

2 scaled 11 2 scaled 17 1 no concept logo 2

 

back to top