Konferencija Cirkularne migracije u kulturi

Cirkularne migracije u kulturi

U četvrtak 4. novembra 2021. godine u 11.00 časova počinje onlajn konferenciju  Cirkularne migracije u kulturi – Kako da znanje, iskustvo i uticaj naših ljudi u svetu pomognu srpskoj kulturi koju organizuju kompanija Color Media Communications u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja.

Kako danas umetnici i stvaraoci iz Srbije, koji rade u inostranstvu, doprinose njenom imidžu u svetu, na koji način oni koji su se vratili doprinose  njenom kulturnom životu sada, šta bi promenili u kulturnoj politici Srbije su samo neke od teme o kojima ćemo razgovarati sa učesnicima konferencije.

Konferenciju možete pratiti na YouTube kanalu Color Media Communications.

Na dva panela Srbi i svet: podrška naših umetnika razvoju kulture i Umetnici koji odlaze iz Srbije i zašto se ponekad i vraćaju govoriće vajar i dekan na Fakultetu primenjenih umetnosti Goran Čpajak,  džez pevačica Sofija Knežević, fotograf Miloš Nadaždin, vizuelna umetnica Marina Marković, likovna umetnica, kolažista i grafički dizajner, princeza Danica Karađorđević – Dana Maar, slikarka Gala Čaki, pozorišna i filmska producentkinja Milena Trobozić Garfild, glumica Vjera Mujović, umetnik i istraživač Bogomir Doringer, književnik Radomir Baturan, dizajnerka nameštaja Ana Kraš, osnivač Srpske biblioteke u Londonu Vesna Petković, slikar i reditelj Vuk Vidor.

Konferenciju će otvoriti savetnik za međunarodnu saradnju u kabinetu potpredsednice Vlade RS i ministarke kulture i informisanja Vuk Radulović.

Više o programu  možete pogledati na http://communications.rs/cirkularnemigracije/

back to top