Izložba „Ekspozicije” Branke Kuzmanović

Ekspozicije B. Kuzmanović radovi sa izložbe scaled

U prodajnoj galeriji Beograd u toku je izložba Ekspozicije Branke Kuzmanović, redovnog profesora na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.Izložba traje od 25. novembar do 13. decembar 2021.

Radovima na izložbi pod nazivom Ekspozicije realizovani su u različitim materijalima, od crteža do slike i dvodimenzionalnog objekta. (…)

Radovi upućuju u tanani svet koji nas okružuje, u čije prisustvo nismo upućeni neposrednim iskustvom, ne poznajemo njegovu strukturu i zakonitosti. Geometrijski „pejzaži” Branke Kuzmanović, aktivirani proširenom percepcijom i oživljeni svetlosnom igrom, govore o dinamici i prisustvu unutrašnjih veza linija sila i njihovoj međusobnoj razmeni. Sadržaje ili vizuelno izložene segmente dimenzije koju opažamo kao atmosferu, bezbroj memorisanih otisaka, tragova u prostor-vremenskom sledu, taj neraskidivi preplet sveprisutne povezanosti, koji je zaustavljen samo da bi bio izložen pogledu i „saznanju” da je reč o neuhvatljivom kretanju. Organski procesi nevidljive materije, skretanja pri „sudarima čestica” i promene frekvencija i dinamike, unutrašnjeg ritma, „boje” atmosferu odgovarajućim tonom koji je oblikovan svetlosnim prisustvom.

Dragica Vuković, istoričar umetnosti (iz predgovora kataloga)

Ustanova kulture: Prodajna galerija BEOGRAD
Adresa: Kosančićev venac 19, Beograd, Srbija
Tel: + 381 11 30 33 923/ 011 3287 325
e-mail: office@galerijabeograd.org
www.galerijabeograd.org

Ekspozicije B. Kuzmanović radovi sa izložbe scaled

back to top