Изложба радова студената Факултета примењених уметности „Диплома 2022”

Diploma 2022 horiz sajt

Музеј примењене уметности и Факултет примењених уметности у Београду  приређују традиционалну изложбу студената завршне године дипломаца
Факултета на изложби „Диплома 2022” .

„Диплома 2022” биће отворена у Музеју примењене уметности  у улици  Вука Караџића 18 у Београду, 09. јула 2022. у 19 часова. Изложба је отворена до 02. августа 2022. године.

Комесар изложбе: Биљана Бранковић, доцент ФПУ
Архитекта изложбе: Младен Врачевић, доцент ФПУ
Организатори: Музеј примењене уметности и Факултет примењених уметности

Талентима су потребни саборци и подршка. Не због тога што су таленти крхки и нежни, него зато што сви нивои развоја нашег друштва зависе од тога како се опходимо према талентима.
Примењену уметност није лако освојити – она је артикулисана, стратешка и иновативна делатност. Примењена уметност мора бити инстиктивна колико и промишљена. Тешко је замислити да данас постоји аспект нашег живота у коме примењена уметност на неки начин није присутна.
Како ће функционисати и изгледати наши производи, будуће индустрије и брендови, наше улице и домови се може препустити случају… или се може пажљиво осмислити. На нашим талентима је велика одговорност. У пост-индустријској ери у којој се налазимо, могућност наших талената да стварају нову вредност је нераскидиво везана са скоро сваком развојном активношћу.
Управо због тога је подршка талентима важна делатност која захтева не само потпуно ангажовање професора овог факултета, него друштва у целини.

 

Илустрација: Харис Личина @harislicina30
Дизајн: Сара Бузуровић @kunkeneza
Анимација: Марко Шерер @shex_projects

 

 

 

back to top