Izložba radova studenata Fakulteta primenjenih umetnosti „Diploma 2022”

Diploma 2022 horiz sajt

Muzej primenjene umetnosti i Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu  priređuju tradicionalnu izložbu studenata završne godine diplomaca
Fakulteta na izložbi „Diploma 2022” .

„Diploma 2022” biće otvorena u Muzeju primenjene umetnosti  u ulici  Vuka Karadžića 18 u Beogradu, 09. jula 2022. u 19 časova. Izložba je otvorena do 02. avgusta 2022. godine.

Komesar izložbe: Biljana Branković, docent FPU
Arhitekta izložbe: Mladen Vračević, docent FPU
Organizatori: Muzej primenjene umetnosti i Fakultet primenjenih umetnosti

Talentima su potrebni saborci i podrška. Ne zbog toga što su talenti krhki i nežni, nego zato što svi nivoi razvoja našeg društva zavise od toga kako se ophodimo prema talentima.
Primenjenu umetnost nije lako osvojiti – ona je artikulisana, strateška i inovativna delatnost. Primenjena umetnost mora biti instiktivna koliko i promišljena. Teško je zamisliti da danas postoji aspekt našeg života u kome primenjena umetnost na neki način nije prisutna.
Kako će funkcionisati i izgledati naši proizvodi, buduće industrije i brendovi, naše ulice i domovi se može prepustiti slučaju… ili se može pažljivo osmisliti. Na našim talentima je velika odgovornost. U post-industrijskoj eri u kojoj se nalazimo, mogućnost naših talenata da stvaraju novu vrednost je neraskidivo vezana sa skoro svakom razvojnom aktivnošću.
Upravo zbog toga je podrška talentima važna delatnost koja zahteva ne samo potpuno angažovanje profesora ovog fakulteta, nego društva u celini.

 

Ilustracija: Haris Ličina @harislicina30
Dizajn: Sara Buzurović @kunkeneza
Animacija: Marko Šerer @shex_projects

 

 

 

back to top