Javni poziv za učešće studenata na projekatu „Crafts from Anatolia, Designs from Europe“

Turski savet za dizajn i projektni partneri Fondacija Brumen i Udruženje tradicionalnih umetnosti pozivaju dizajnere i kreativce iz cele Evropske unije da upoznaju pet različitih anatolskih zanata i reinterpretiraju jedan (ili više) od njih za savremenu publiku.

Na javni poziv se mogu prijaviti studenti iz svih zemalja članica Evropske unije i zemalja kandidata (osim Turske) stariji od 18 godina. Pet odabranih studenata i njihovih dizajnerskih predloga biće pozvani u Tursku na 5-dnevno putovanje između februara i aprila 2022. godine (sa pokrivenim svim troškovima, uključujući novčanu nadoknadu od 750 evra) da se pridruže zanatlijama u njihovim radionicama i sarađuju na izradi prototipova proizvoda, koji će potom biti izloženi u Istanbulu i promovisani širom EU i Turske.

Prijave su otvorene do 31. januara 2022.

Detalji o pozivu su dostupni na sajtu projekta:

link

Ako želite da dobijete više informacija o otvorenom pozivu, možete se pridružiti onlajn sesiji pitanja i odgovora, 25. januara u 17:00 na Zoom-u, na razgovoru gde će se razgovarati o projektu „Zanati iz Anadolije, dizajn iz Evrope“ , biće predstavljeni detalji o procesu prijave i dati odgovori na sve dileme.

Link ka sesiji:

link

Facebook:

Facebook link

Za sva pitanja možete se obratiti organizatorima na : euproject@turkiyetasarimvakfi.org

back to top