Seminar i izložba u Muzeju nauke i tehnike

Outlook averltn3

„ Emilia 4: solarni automobil – italijansko-srpska saradnja ka održivoj mobilnosti “

Ambasada Italije u Beogradu organizuje seminar „Emilia 4 : solarni automobil – italijansko-srpska saradnja ka održivoj mobilnosti“ u četvrtak, 8. decembra 2022. godine, sa početkom u 10.30 časova, u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu (Dobračina 51).
Emila 4 je inovativni solarni automobil koje dizajnirao i projektovao Univerzitet u Bolonji u saradnji sa Univerzitetom umetnosti u Beogradu (Fakultetetom primenjenjih umetnosti).
Emilia 4 je pobednik najvažnijih svetskih solarnih trka (takmičenja) u izdržljivosti kao što su kontinentalna trka American Solar Challenge 2018“ u SAD i „24. sati iLumen European Solar Challenge 2021” na stazi Zolder u Belgiji.

Program:

Na seminaru, sa početkom u 10:30 časova, članovi projektantskog tima Emilia 4  će detaljno ilustrovati projekat, fokusirajući se na tehnološke izazove i nova rešenja koja su implementirana tokom ove naučne, tehnološke i umetničke saradnja dvaju univerziteta, kako bi se konačno postigli izuzetni učinci u praksi. Pored toga, skrenućemo pažnju na izazov održive mobilnosti i uz druge gostujuće predavače. O perspektivi mobilnosti budućnosti govoriće stručnjaci iz Italije i Srbije.

U 13:00 časova, nakon predavanja u okviru seminara, sledi Press konferencija i obilazak uživo solarnog automobila Emilia 4  (takmičarska kategorija – cruiser) sa članovima konstruktorskog i dizajnerskog tima.
Na kraju, premijerno će biti predstavljen dizajn novog budućeg modela solarnog automobila Emilia 5, takođe za četiri putnika, koji je trenutno  u pripremi.

Muzej nauke i tehnike
Dobračina 51,
Beograd

Četvrtak, 8. decembar 2022. u 10.30 časova,  ulaz slobodan
Trajanje izložbe solarnog automobila uživo od 08-18. decembra 2022.

 

 

 

back to top