Poseta studenata FPU fudbalskom klubu Crvena zvezda

8

Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu je krajem kalendarske 2022. godine potpisao sporazum o saradnji sa fudbalskim klubom Crvena zvezda, a povodom zajedničke akcije, FK Crvena zvezda ugostio je naše studente na stadionu ”Rajko Mitić”.
Studenti odseka Primenjeno vajarstvo, Grafički dizajn, Kostim, Unutrašnja arhitektura i dizajn nameštaja obišli su velelepni stadion.
Kroz Marakana turu, imali su priliku da vide Muzej, svlačionice prvog tima, teren, Zvezda TV, Servis za članstvo i Medija centar gde su im i zvanično uručene članske karte od strane legende
Crvene zvezde, nekadašnjeg fudbalera i trenera – Boška Đurovskog.
Nadahnuti pričom o istoriji kluba i njegovim velikanima, okruženi trofejima, zastavicama i fotografijama osetili su duh Zvezde, a na licu mesta istraživali su u kojim poljima njihove ideje i kreativnost najbolje mogu da se realizuju u vidu novih projekata koji će doprineti umetničkom obogaćenju FK Crvena zvezda i njegovom daljem razvoju i popularizaciji.
Ovom prilikom nekoliko naših studentkinja i prof. Ranko Bočina, dali su izjave za TV Zvezda povodom predstojeće saradnje. Prilog je dostupan na linku .

back to top