Preliminarna lista za Šesti poziv Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija talentovanim mladim istraživačima

IMG 6616 scaled

Po Šestom pozivu Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, talentovanim mladim istraživačima – studentima doktorskih akademskih studija za uključivanje u naučnoistraživački rad u akreditovanim naučnoistraživačkim organizacijama, u roku za podnošenje prijava, pristiglo je ukupno 367 prijava. S obzirom da 337 rangiranih mladih istraživača ima prosek preko 9,00 Ministarstvo je donelo odluku da se proširi broj mladih talentovanih istraživača za uključivanje u naučnoistraživački rad u akreditovanim naučnoistraživačkim organizacijama, pa će se umesto 300 uključiti 337 talentovanih mladih istraživača, od kojih 19 mladih istraživača iz oblasti umetnosti.

Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija objavljuje:

  1. Preliminarnu integrisanu listu mladih istraživača-studenata doktorskih akademskih studija, koji su se prijavili sa saglasnošću direktora/dekana akreditovane naučnoistraživačke organizacije koju je izabrao kandidat, a kojom se potvrđuje da će, ukoliko bude ispunio uslove Poziva biti uključen u naučnoistraživački rad. Preporučuje se da NIO pre stupanja kandidata u radni odnos, konsultuje nadležnog analitičara Ministarstva radi potvrde angažovanja. Kandidati sa ove liste potrebno je da uspostave kontakt sa rukovodiocem (NIO), radi pokretanja postupka prijema u radni odnos. Obaveza NIO, koja će mladog istraživača primiti u radni odnos, je da dostavi Ministarstvu Ugovor o radu, MA-obrazac i Odluku o izboru u zvanje. Kandidati koji su u radnom odnosu u akreditovanoj naučnoistraživačkoj organizaciji takođe dostavljaju Ugovor o radu, odluku o izboru u zvanje i MA-obrazac.
  2. Preliminarnu listu mladih istraživača-studenata doktorskih akademskih studija koji su prilikom prijavljivanja odabrali NIO iz oblasti umetnosti, postupaju isto kao u prethodno opisanoj proceduri prijema u radni odnos.
  3. Mladi istraživači-studenti doktorskih akademskih studija koji se ne nalaze ni na jednoj od ove dve preliminarne liste, za dodatne informacije mogu da se obrate mejlom na adresu nauka@nitra.gov.rs.

Detaljnije na ovom linku

PRILOZI

Preliminarna lista mladih istraživača - oblast umetnost

pdf
back to top