Poziv za učešće na izložbi: Creative Resilience – Art by women in Science

artbywomaninscience

UNESCO organizuje virtuelnu izložbu Creative Resilience – Art by women in Science na kojoj će predstaviti umetnička dela žena u nauci o reakciji na pandemiju Covid-19 i borbi protiv nje. Umetnička dela prikazuju ujedno i bol i nadu i pružaju novo viđenje društava koja polako izlaze iz pandemije.

Izložba je otvorena za sve vrste umetničkih dela povezanih sa pandemijom, bilo digitalna ili fizička, poput slika ili drugih umetničkih slika, fotografija, skulptura, plakata ili bilo kojih drugih inovativnih i originalnih umetničkih dela. Ako je umetnost nedigitalnog formata, fotografije umetničkog dela mogu se poslati kao deo prijave.

Izložba poziva SAMO žene. Sve žene u nauci, koje rade kao – naučnice, istraživačice, lekarke, medicinske sestre, farmaceutkinje, inženjerke, arhitekte ili u bilo kojoj drugoj STEM oblasti (nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika), iz celog sveta i iz svih starosnih grupa koje žele kako bi predstavili svoja umetnička dela o pandemiji na međunarodnoj izložbi, pozvani su da se prijave.

Poziv za prijavljivanje otvoren je od 9. jula 2021. do 9. avgusta 2021. godine, a virtuelna izložba će se održati povodom 41. generalne konferencije UNESCO-a u novembru 2021. godine, na kojoj će biti prisutni predstavnici 193 zemlje. Od odabranih umetnika može se zatražiti da učestvuju u virtuelnoj sesiji pitanja i odgovora tokom zasedanja Generalne konferencije.

Svako umetničko delo treba poslati kao sliku niske rezolucije u JPG formatu, koja ne sme biti veća od 10 MB. Ako je izabrano, umetnička dela veće rezolucije biće zatražena za slanje.

Svaki podnosilac prijave može da prijavi najviše pet prijava.

Prijava putem linka: https://www.creativeresilience-unesco.org/application

back to top