Gostovanje Mihaila Radoševića na Fakultetu primenjenih umetnosti

Poster FPU scaled

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da će u petak, 15.03. u 11 časova  na klasi IV godine Scenografije, Mihailo Radošević predstaviti svoj doktorski umetnički projekat Voz braće Limijer i održati predavanje o procesu realizacije i upotrebe digitalne scenografije.

Mihailo Radošević je rođen 1989. godine u Beogradu. Završio je studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu na studijskom programu dizajn – modul Dizajn enterijera i nameštaja, 2012. godine.

Master studije završio je 2014. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu sa temom “Revitalizacija vizuelnog identiteta filmskog klasika Farenhajt 451” na studijskom programu primenjena umetnost – modul scenografija – filmska i TV scenografija kod mentora, red. prof. Jasne Dragović. Za vreme master studija, kreće profesionalno da se bavi filmskom i TV scenografijom, a nakon završetka master studija, počinje da radi u jednom beogradskom studiju za animacije i specijalne efekte, gde učestvuje u izradi mnogobrojnih reklama za strane i domaće klijente. Polovinom 2016. godine odlučuje da se posveti ličnim projektima, radu na daljinu i upisuje doktorske studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Kao frilenser sarađuje sa mnogobrojnim studijima za animaciju i specijalne efekte kao i drugim klijentima (Axis Studios, Revenant.tv, UMD, Kitbash3D, Learnsquared itd.). Stiče zvanje Doktora umetnosti – primenjene umetnosti i dizajna 2022. godine, sa umetničkim projektom Voz braće Limijer, Upotreba savremenih tehnologija u izradi digitalne scenografije – interaktivna instalacija. Živi i radi u Beogradu.

back to top