Saradnja Fakulteta primenjenih umetnosti sa kompanijom Artinvest d.o.o.

naslovna 2

U maju 2022. u show-room-u kompanije Artinvest na prezentaciji proizvoda Kaindl i Cosentino su prisustvovali studenti 4. godine Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek Dizajn enterijera i nameštaja na čelu sa prof. Rankom Bočinom. Cilj grupne prezentacije jeste da studenti primene znanja naučena na časovima i da se upoznaju sa inovacijama i konceptima na tržištu.

Artinvest je u poznat po tome što kontinuirano unapređuje sopstvenu praksu, svoja znanja i veštine. Profesionalno usavršavanje i razvoj više nisu prednost nego obaveza ozbiljnih organizacija, kao što su seminari, edukacije i prezentacije usmereni ne samo na zaposlene nego ka celoj branši: arhitektama, dizajnerima, investitorima, stolarima…i svima koji se tako osećaju. Artinvest je od 2022. uključio mlade obzirom da su oni budućnost ove industijske grane, te se na prezentacijama novih proizvoda često mogu videti studenti tehničkih i umetničkih fakulteta.

Kompletan salon je na raspolaganju studentima i profesorima a profesionalni tim kompanije Artinvest im je na usluzi ceo dan. U Show-Room-u izložen je sav profesionalni program za enterijeriste i nameštajce, svi materijali koji se distribuiraju za tržište Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.
Organizovan je obilazak u proizvodnom pogonu kako bi se studenti upoznali sa procesom izrade nameštaja.

Stalno održavanje edukacija sa Fakultetom primenjenih umetnosti deo je dugoročnog plana kompanije Artinvest i želimo da se ova praksa nastavi kroz godine koje dolaze a da će mnoge generacije imati priliku da se pre izlaska sa fakulteta bliže upoznaju sa materijalima sa kojom će raditi.

Malo je reći da i od njih ima mnogo toga da se nauči pa se studentima i profesoru Bočini mora odati priznanje za kreativnost, ambiciju, volju za radom i dobru energiju.

back to top