Saradnja modne kompanije IVKO woman i Odseka tekstil

1 galerija ivko panorama

Na poziv modne kompanije IVKO woman iz Beograda, docent Maja Gecić je dizajnirala tapiseriju – IVKO priča (Žakar pletenina, dimezija 11 x 1,5 m)  za izložbeni deo poslovnog prostora u TC Galerija u Beogradu, kao i idejna rešenja za dizajn štampanog tekstila na pletenini za rasvetna tela. U toku realizacije projekta ostvarena je dodatna saradnja. Studenti druge godine Odseka tekstil, sa početkom od 13. septembra su radili na idejnim rešenjima i realizaciji oblikovanja tekstila za rasvetu u prostorijama Fakulteta, ateljea u zgradi Slobodanke Danke Savić br. 21 i poslovnom prostoru IVKO woman (TC Galerija). U navedenom periodu studenti su posetili i Dizajn centar modne kompanije, a rezultat saradnje je postavljen krajem oktobra 2023. godine.

IVKO woman je kompanija sa kojom Fakultet primenjenih umetnosti i Odsek tekstil ima dugogodišlju saradnju, kao što je realizacija pletenina po nastavnom programu viših godina. Stoga je ovogodišnja radionica sa studentima druge godine tekstila nastavak saradnje u kontekstu vannastavnih aktivnosti. Studenti su sa izuzetnim entuzijazmom pristupili projektu i kreiranju individualnih radova u enterijeru. Zahvaljujemo se komapniji IVKO woman na konstatnoj podršci i na prepoznavanju važnosti uključivanja studentata u projekat, jer se tako podstiče i stvara raznovrsno praktično iskustvo u oblikovanju budućih profesionalaca.

Učesnici radionice i izlagači

Ljubica Blagojević I Katarina Bogojević I Natalija Glušac I Tijana Kolevski I Petar Milošević I Nikolina Stevanović

Rezultat saradnje se može pogledati u periodu od  oktobra 2023. do oktobra 2024. godine od 10 do 22 časa u poslovno-prodajnom prostoru IVKO woman u TC Galerija (Bulevar Vudroa Vilsona 12, Beograd).

Fotografije realizovanih radova

Nenad Zlatanović

2 galerija radionica ivko 3 radionica ivko 4 ivko detalj 5 tapiserija ivko detalj

back to top