Izložba doktorskog umetničkog projekta Maje Studen

image

U Centru za kulturu Vlada Divljan otvorena je izložba na kojoj su predstavljeni radovi doktorskog umetničkog projekta Maje Studen pod nazivom ODEVNI OGLEDI – Uloga kostima u oblikovanju identiteta – prostorna instalacija.

Mentor projekta je Milanka Berberović, profesor emeritus.

Izložba je otvorena za posetioce od 23 – 26.10. 2023.  u multimedijalnom izložbenom prostoru u narednim terminima:

ponedeljak 23.10. od 9 – 20 časova

utorak 24.10. od 9 – 18 časova

sreda 25.10. od 9 – 18 časova

četvrtak 26.10. od 9 – 16 časova

Adresa: Mitropolita Petra 8,  Beograd

Doktorski umetnički projekat Maje Studen Odevni ogledi – uloga kostima u oblikovanju identiteta – prostorna instalacija predstavlja primer umetničke interpretacije korišćenja modnih i odevnih izvora prošlih vremena, kao polazišta za uvođenje umetničkog eksperimenta. Početna recepcija i vizija stvaralačkog postupka nadahnuta iskustvenim, emotivnim i estetskim impulsima pretpostavljala je individualni metodološki pristup koji je omogućio istraživanje i otkrivanje sadržaja različitih vrednosti. Ovi sadržaji pokrenuli su lične perspektive, značenja i simbole u umetničkom oblikovanju.

Umetnički projekat sadrži pet celina koje zajedno čine repertoar odevnih komunikacijskih elemenata koji autorskim postupkom u različitim likovnim medijima spajaju prošlost i sadašnjost u prostornu instalaciju.

back to top