»Canon FotoFUTURA« konkurs i izložba 2023

Studentski festival fotografije »FotoFUTURA« osnovan je pod pokroviteljstvom Fakulteta dramskih umetnosti i Fakulteta primenjenih umetnosti 2022. godine.

Fotografija se danas etablirala kao važna kulturna i umetnička vrednost i kao značajna komunikacijska i medijska oblast u stalnom razvijanju i neophodno je da bude stručno tretirana, na pravi način zastupljena u javnosti, vrednovana od strane profesionalaca i proučavana u oblasti teorije i istorije umetnosti.

»Canon FotoFUTURA« konkurs i izložba 2023. deo je studentskog festivala fotografije »FotoFUTURA«. Ove godine konkurs je otvoren za studente Fakulteta dramskih umetnosti i Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu i po pozivu, Akademije umetnosti Novi Sad.

Tema »Canon FotoFUTURA« konkursa 2023. je NATURA.

nature /ˈneɪtʃɝ/

1 the inherent character or constitution of a person or thing  2 a creative and controlling force in the universe  3 the physical constitution of an organisam  4 the external world in its entirety  5 natural scenery

The Penguin Pocket English Dictionary, Penguin Books, 1985.

Konkurs je otvoren isključivo za tematske serije fotografija. Svaki student može aplicirati sa dve tematske serije fotografija. Jednu seriju čini šest fotografija.

Selektovane serije biće izložene na izložbi tokom »FotoFUTURA« festivala od 8. decembra 2023. godine u galeriji No Concept u Beogradu.

Dodeljuje se jedna »Canon FotoFUTURA« nagrada za najbolji rad.

Prijava na konkurs:
https://forms.gle/t8kxizaNr444P2y76

Sajt festivala FotoFUTURA:
https://www.fotofutura.rs/

back to top