Nagrada Likovnog salona Nađi Milivojević

LSM 2023 PLAKAT scaled

U petak, 02. juna 2023. godine, u 19.30, u Galeriji MMC, otvoren je 16. LIKOVNI SALON MLADIH koji bijenalno organizuje ova institucija.
U Galeriji MMC, raspisan je konkurs za ovaj Salon namenjen mladim likovnim stvaraocima (od 17 do 35 godina) početkom maja. Pristiglo je 76 radova od 57 autora, od čega je najviše bilo slika, crteža i grafika, a svega nekoliko digitalnih printova i skulptura.
Stručni žiri u sastavu: Muriz Čoković, akademski slikar, Svetlana Čeković, istoričarka umetnosti i Ajla Hrvaćanin, akademska slikarka, pregledao je i ocenio sve radove, te selektovao 50 radova autora iz cele zemlje. Takođe, jednoglasno je doneo odluku o tri novčane i dve specijalne nagrade.
Dobitnica I nagrade (25 000 dinara) je Nađa Milivojević, istraživač pripravnik i doktorandkinja  Fakulteta primenjenih umetnosti. Nagrađen je rad pod nazivom  „Doživljaji“, diptih, kombinovana tehnika na platnu.
Opšti zaključak žirija je da je 16. LIKOVNI SALON MLADIH potvrdio da je jedna od kulturnih manifestacija koja ima uzlaznu kvalitativnu putanju sa tendencijom da na najbolji način predstavi prominentne umetnike mlađe generacije, da otkrije njihove istinite potencijale i pomogne im u što uspešnijem pozicioniranju na savremenoj likovnoj sceni.

plaketaDozivljaji diptih

back to top