Projekcija filma ”Lovac na snove ” i razgovor sa Miljenom Kljakovićem – Krekom

KREKA

U ponedeljak 27.3.2023. godine, odsek Scenografija će organizovati projekciju filma ,,Kreka: Lovac na snove’’ u amfiteatru fakulteta u Kralja Petra 4. Tom prilkom će gost našeg fakulteta biti Miljen Kljaković Kreka, koji će posle filma sa nama podeliti svoja filmska iskustva i razgovarati sa studentima.

Film ,,Kreka: Lovac na snove’’ prati karijeru poznatog filmskog scenografa Miljena Kljakovića – Kreke, otkriva svu lepotu i značaj filmske scenografije. Scenograf koji je dao neprocenjiv doprinos domaćem i svetskom filmskom stvaralaštvu, svojom pričom, uz do sad neobjavljene materijale iz lične arhive i razgovore sa najeminentnijim autorima sedme umetnosti, glumcem

Johnny Deppom, rediteljem Barry Levinsonom, direktorom fotografije Vittoriom Storarom, rediteljem Majid Majidijem, scenaristom Brianom Helgelandom i mnogim drugim, otkriva neuhvatljive trenutke skrivene iza filmske kamere. ,,Kreka: Lovac na snove’’ snoliko je putovanje kroz veličanstven svet filmskih dekora čoveka koji iluziju filma pretvara u stvarnost.

back to top