Izložba radova studenata prve i druge godine Odseka tekstil i industrijski dizajn

Postavka pod nazivom  [(T)ex]libris 3 studenata prve i druge godine Fakulteta primenjenih umetnosti, Odsek tekstil i Odsek industrijski dizajn, održana je u Galeriji „Start ’06” Kulturnog centra „Čukarica”  u periodu od 14. februara do 04. Marta 2024. godine.

Na izložbi su predstavljene interpretacije savremenih tema u tekstilu, nastale u nastavi na predmetima Oblikovanje i Dizajn tekstila. Prikazani su rezultati vežbi sa ciljem promišljanja i razvijanja svesti o tekstilu i procesu dizajniranja.

Pored osnovne koncepcije, ova izložba je imala za cilj podsticanje mladih na izlagačku aktivnost i upoznavanje afirmisanih umetnika i dizajnera sa njihovim radom.

Izložene radove ocenjivao je stručni žiri u sastavu: Daliborka Đurić, magistar umetnosti tapiserije, predsednik Sekcije za tekstil i savremeno odevanje (TISO) ULUPUDS-a, Dragana Kuprešanin, dr um. primenjene umetnosti i dizajna, predavač ATSSB, Marija Labudović Pantelić, dipl. dizajner tekstila, docent FPU, Nada Tanasijević, urednik likovnog programa KC “Čukarica” i Slaviša Savić, dipl. grafički dizajner, docent FPU.

Posebno su pohvaljene studentkinje: Natalija Glušac za likovni izraz, Đurđa Gudžulić za eksperimentalni likovni izraz i Lana Parežanin za koncept rada.

 

PRILOZI

Katalog

pdf
back to top