Nagrada ”Preduzetnikus 2024”

IMG 20240410 124515956 HDRcr

Na odseku Primenjeno vajarstvo FPU, 10. aprila 2024. godine, odabrani su pobednički radovi/skulpture na studentskom konkursu za idejno rešenje i realizaciju „Nagrada Preduzetnikus 2024“, godišnje nagrade za doprinos razvoju preduzetničkog obrazovanja u Srbiji, koja se dodeljuje, devet godina zaredom, u okviru „Nacionalnog takmičenja učeničkih kompanija“ za poseban doprinos koji su pojedinci, organizacije i korporacije dali razvoju preduzetničkog obrazovanja u Srbiji.

Konkurs se raspisuje svake godine, u saradnji Organizacije Dostignuća mladih u Srbiji (Junior Achievement Serbia) i odseka Primenjeno vajarstvo Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu. Organizacija Dostignuća mladih u Srbiji https://www.ja-serbia.org/ je deo globalne mreže Junior Achievement Worldwide, osnovane 1919. godine, obuhvata 121 zemlju na svim kontinentima i predstavlja najveći svetski program preduzetničkog obrazovanja koji godišnje pohađa više od 10 miliona učenika.

Na studentskom konkursu su učestvovali studenti treće godine Sanja Mihajlović, Ivana Jevtić i Petar Marković, studenti četvrte godine Petar Božović, Marko Blanuša, Marija Jovanović, Damjan Božović, Vuk Šćepanović i studentkinja master studija Ivana Milanov.

Prvu nagradu osvojio je Vuk Šćepanović, drugu Ivana Milanov, a treću Petar Marković.

Čestitamo!

back to top