Конкурс за самосталне, ауторске и групне изложбе и пројекте за излагачку сезону 2022. године

konkurs 2022

Друштво ликовних и примењених уметника Земуна расписује конкурс за самосталне, ауторске и групне изложбе и пројекте из области ликовних и примењених уметности за излагачку сезону 2022. године у Уметничкој галерији Стара капетанија, Земун, Кеј ослобођења 8.

Конкурс је отворен до 31. децембра 2021. и подељен је у три категорије:

1. Клијање – Са жељом да млада генерација аутора „пробије лед” и постане видљивија на уметничкој сцени Београда, позивамо студенте завршних година академија и уметничких школа, као и оне који немају претходног излагачког искуства да презентују свој рад. Посебан аценат је стављен на групне изложбе, како би се што већи број људи укључио у целокупан процес реализације. Ове изложбе и пројекти биће реализовани уз менторску подршку кустоског тима галерије.

2. Расталасавање – У годинама пандемијских изолација, окретање природи и градским оазама у потрази за унутрашњим миром постају насушна потреба, али и корак ка откривању заборављених делова себе. Међутим, мир не долази без таласања, које на почетку не бива удобно. Почетно расталасавање буди заборављена питања наших суштина и вуче попут великих вода. Расталасавање је конкурс намењен ауторима и кустосима који испитују и преиспитују себе, природу и друштво; проналазе креативна решења како да се из „усталасалих” стигне до „мирних вода”.

3. ИстицаЊЕ: Истицање ње, њених потреба, капацитета, ограничења, њених борби, интимних и свакодневних, значајна је окосница савременог друштва. Конкурс је намењен свим ауторкама и ауторима који кроз свој креативан рад, посредно или непосредно елаборирају питања женског положаја или свог однос према њему.

Конкурсна пријава треба да садржи:
1. податке о аутору (име и презиме, адреса, е-маил и контакт телефон) и професионалну уметничку биографију
2. идејну концепцију, опис уметничког пројекта са којим се конкурише
3. 10 фотографија радова планираних за изложбу
4. податке о радовима (техника, димензије, година настанка)
5. списак техничке опреме потребне за реализацију изложбе
Наведену документацију (уредно распоређену) доставити електронским путем на мејл: galerija.s.kapetanija@gmail.com са назнаком за коју се категорију конкурише. За више документације препоручујемо коришћење wе-трансфер платформе.

Галерија обезбеђује:
простор за реализацију изложбе/пројекта
стручну помоћ при поставци
расположиву техничку опрему
контакте са медијима и публиком

Износ накнаде за реализацију изложбе (11 излагачких дана):
Студенти – 15.000,00 дин
Чланови Друштва ликовних и примењених уметника Земуна – 18.000,00 дин.
Академски уметници, чланови УЛУС-а и УЛУПУДС-а – 20.000,00 дин.
Други уметници и аутори – 24.000,00 дин.

Излагачима се препоручује да за све трошкове реализације изложбе (продукцију, опремање, транспорт радова, путне и трошкове боравка, техничку помоћ, дизајн и реализацију штампаног материјала) конкуришу код надлежних општинских, градских, републичких фондова.

О резултатима конкурса сви пријављени биће обавештени путем мејла до 15. јануара 2022. године. Излагачка сезона у Уметничкој галерији Стара капетанија почиње у марту 2022.године.

НАПОМЕНЕ:
* Сви други детаљи реализације изложбе биће накнадно дефинисани.
** Поставка изложбе обавља се исклучиво у сарадњи са кустосом.
*** По завршетку изложбе, уметник је дужан да простор врати у првобитно стање.

konkurs 2022

back to top