Отворени конкурс галерије U10

u10

Уметнички простор U10 расписује отворени конкурс за излагање у оквиру годишњег програма у U10 у 2022. години. Ове године, U10 отвара и конкурс за пројекат Подијум, нови сегмент у оквиру ког се млади професионалци који теже колективном деловању позивају да током летњих месеци 2022. године осмисле и реализују сопствени програм у оквиру редовног програма U10. Више информација у наставку.

I – ОТВОРЕНИ КОНКУРС ЗА ИЗЛАГАЊЕ У УМЕТНИЧКОМ ПРОСТОРУ U10 У 2022. ГОДИНИ

Уметнички простор U10 отвара конкурс за излагање у оквиру годишњег програма у U10 у 2022. години. U10 је вођен од стране уметника и намењен је представљању, промоцији и афирмацији стваралаца из области савремених уметности млађе генерације из Србије и региона. Међународни пројекти су такође добродошли.

Више информација: www.u10.rs/otvoreni-konkurs-za-godisnji-program/

II – ОТВОРЕНИ КОНКУРС ЗА ПРОЈЕКАТ ПОДИЈУМ

Уметнички простор U10 у свој редовни програм 2022. године укључује нови сегмент под називом Подијум, у оквиру ког позива младе актере у пољу савремене уметности да кроз директно колективно ангажовање самостално осмисле, организују и реализују уметнички програм изван уобичајеног трајања термина за самостално или групно излагање. Пројекат је осмишљен са циљем да охрабри и оснажи повезивање, колективно деловање и заједничке иницијативе унутар домаће уметничке сцене.

У том смислу, U10 намерава да одабраним учесницима стави на располагање свој простор и ресурсе у трајању од 12 до 14 недеља, током летњих месеци, упозна их са својим системом рада и подели са њима своје професионално искуство. Циљ је да се учесницима омогући да се оснаже у самосталном развијању, представљању и реализовању идеја и концепата; да преузму иницијативу и одговорност; да стекну искуство у тимском раду; да учврсте досадашње или стекну нове компетенције проласком кроз целокупан процес реализације програма.

Више информација: www.u10.rs/otvoreni-konkurs-za-projekat-podijum/

back to top