Изложба професора и сарадника Факултета примењених уметности поводом 75 година од оснивања школе

FPU profesorska web 01 c b 1

Факултет примењених уметности у Београду, ове године, обележава три четвртине века деловања. Академија примењених уметности у Београду, данас Факултет примењених уметности, почела је са радом тачно пре седамдесет пет година, новембра 1948. године, захваљујући иницијативи ликовних уметника, посебно Бранка Шотре, Михаила С. Петрова и Ивана Табаковића.

 

На изложби „Моћ ствари“ своја дела представиће професори и сарадници у настави на Факултету примењених уметности у Београду, укупно 98 аутора. Публика ће имати прилику да се упозна са иновацијама, потенцијалима и изазовима појединачних пракси које естетизују, оплемењују нашу свакодневицу и животни простор, али и покрећу и нуде решења за актуелна друштвена питања и проблеме, истичући позицију  уметника и дизајнера као значајног актера у друштвеним токовима данашњице.

 

Ова изложба први је од догађаја у оквиру обележавања јубиларних 75 година ФПУ. У новембру текуће године биће уприличена изложба награђених студентских радова, у Конаку кнегиње Љубице, промоција нове монографије и издања ФПУ, као и централна свечаност на Дан Факултета, 26. новембра.

Изложба „Моћ ствари“ биће отворена у среду 12. јула у 19 часова, у Салону Музеја града Београда, на адреси Булевар краља Александра 32.

Изложбу „Моћ ствари“ можете погледати од 12. до 30. јула 2023. године.

 

1

 

back to top