Фпу – Италија 2022.

Fpu Italija

Град са пуно лица и још више прича и историје…преко 2.500 година историје може се открити у овом „вечном граду – од античког Римског форума до Колосеума и Пантеона, као и величанствене базилике Светог Петра, скулптура и слика.

РИМ – Град са пуно лица и још више прича и историје, главни град Италије и региона Лацио. Налази се на западу централног дела Апенинског полуострва на ушћу реке Анијен у Тибар. Подигнут је на седам брежуљака.Према легенди град је основао Ромул, потомак тројанског јунака Енеја, 753 године п.н.е. и данас симбол града представља вучица која је отхранила Ромула и Рема. Овај ‘’вечни град’’ је јединствен  у свету по стотинама музеја, цркава, археолошких налазишта, галерија, споменика и прелепих фонтана.

Венеција је град, пристаниште и чувено туристичко место у североисточној Италији, на Јадранском мору, са око 270.000 становника (заједно са Местреом). Венеција је управно средиште покрајине Венето и истоименог округа Венеција. У средишњем добу средњег века била је најважнији град на свету и највеће трговиште Европе између њеног Запада и Истока. Град је познат и као дугогодишња престоница чувене Млетачке републике. Венеција је јединствен град. Изграђена је на 118 малих острва у лагуни, на ушћу неке Бренте у Венецијанску лагуну, са каналима уместо улица. Дуж канала налази се низ цркава и палата прворазредне вредности, који творе јединствен урбани склоп. Због тога Венеција и њени канали проглашени су спомеником Светске баштине УНЕСКО – а.

Линк за пријаву и детаљније информације: https://go2travelling.net/fpu-italija/

back to top