Video reportaža o uspešno održanoj radionici i izložbi ALNaFiCs

IMG 9639 scaled

Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu je još jednom pokazao svoju tendenciju ka inovativnim i multidisciplinarnim pristupima u umetnosti kroz briljantnu saradnju sa Arhitektonskim fakultetom Tehničkog univerziteta u Gracu ostvarenu kroz radionicu i izložbu ALNaFiCs održane u februaru i martu 2022. godine.

Učesnici radionice su bili studenti Fakulteta primenjenih umetnosti, Univerzitata umetnosti u Beogradu i to odseka Industrijski dizajn, Konzervacija i restauracija i Primenjeno vajarstvo, koji u okviru svojih studijskih programa pohađaju predmete iz oblasti nauke i inženjerstva materijala.

Na petodnevnoj radionici studenti su, kroz serije eksperimenata, ispitivali mogućnosti razvoja ekoloških biokompozitnih materijala sa alginatnom matricom, sa ciljem spajanja inženjerstva materijala sa arhitekturom, primenjenim umetnostima, dizajnom i konzervacijom i restauracijom. Učešćem u radionici AlNaFiCS studenti su dobili priliku da prošire svoje znanje stečeno pohađanjem predmeta iz oblasti nauke i inženjerstva materijala i susretnu se sa poslednjim trendovima u razvoju ekološki prihvatljivih proizvoda.

Eksperimentalni radovi nastali tokom radionice i plakati na kojima je dokumentovan rad studenata i opis izloženih eksponata bili su izloženi u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu do 07. marta 2022. godine.

Tom prilikom Brainz TV je uradio reportažu o ovom događaju i mi sa ponosom predstavljamo uspeh kako naših studenata tako i uspešnu saradnju naše ustanove sa partnerima koji su podržali ovaj događaj: Austrijski kulturni forum ambasade Austrije u Beogradu, Muzej nauke i tehnike iz Beograda i Erazmus+ program Evropske unije.

Reportaža Barainz tv-a o izložbi ” Sinergija Alginata i prirodnih vlakana”

 

2022 Workshop Belgrad plakat1r scaled

PRILOZI

Najava događaja

Izveštaj sa događaja

back to top