Изложба „ПРЕОБРАЖАЈ“, аутора Милије Чпајка у Салону Музеја града Београда

online pozivnica salon 32

Велико нам је задовољстово да Вас позовемо на отварање изложбе „ПРЕОБРАЖАЈ“, аутора Милије Чпајка која ће бити отворена у среду 13. септембра 2023.  у 19 часова у Салону Музеја града Београда.

Милија Чпајак је одрастао у Београду. Завршио је основне и мастер студије Факултета ликовних уметности на одсеку вајарства.

Као стипендиста француске Владе провео је један семестар мастер студија на École nationale supérieure des beaux-arts у Паризу(2017). Након студија, кроз излагање и реализовање различитих уметничких пројеката, активно учествује на уметничкој сцени. Другу награду је освојио на конкурсу Ниш Арт фондације (2017). Исте године путује у Кореју где добија признање за реализовану скулптуру на групној изложби. У оквиру манифестације „Мермер и звуци“ у Аранђеловцу као гостујући уметник, реализује скулптуру за јавни простор (2020). Од 2021. сарађује са галеријом Новембар која га представља и излаже. Заједно са галеријом Новембар реализује самосталну изложбу (2021), бројне групне и учествује на Art Market Budapest (2022). Излаже у Италијанској Амбасади у Београду на изложби „Presenza tattile“ (2023).

Изложба се реализује уз подршку Министарства културе Републике Србије.

menada 3 scaled trn scaled

svlak 2

online pozivnica salon 32 1

ПРИЛОЗИ

Преображај

pdf
back to top