Izložba „PREOBRAŽAJ“, autora Milije Čpajka u Salonu Muzeja grada Beograda

online pozivnica salon 32

Veliko nam je zadovoljstovo da Vas pozovemo na otvaranje izložbe „PREOBRAŽAJ“, autora Milije Čpajka koja će biti otvorena u sredu 13. septembra 2023.  u 19 časova u Salonu Muzeja grada Beograda.

Milija Čpajak je odrastao u Beogradu. Završio je osnovne i master studije Fakulteta likovnih umetnosti na odseku vajarstva.

Kao stipendista francuske Vlade proveo je jedan semestar master studija na École nationale supérieure des beaux-arts u Parizu(2017). Nakon studija, kroz izlaganje i realizovanje različitih umetničkih projekata, aktivno učestvuje na umetničkoj sceni. Drugu nagradu je osvojio na konkursu Niš Art fondacije (2017). Iste godine putuje u Koreju gde dobija priznanje za realizovanu skulpturu na grupnoj izložbi. U okviru manifestacije „Mermer i zvuci“ u Aranđelovcu kao gostujući umetnik, realizuje skulpturu za javni prostor (2020). Od 2021. sarađuje sa galerijom Novembar koja ga predstavlja i izlaže. Zajedno sa galerijom Novembar realizuje samostalnu izložbu (2021), brojne grupne i učestvuje na Art Market Budapest (2022). Izlaže u Italijanskoj Ambasadi u Beogradu na izložbi „Presenza tattile“ (2023).

Izložba se realizuje uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije.

menada 3 scaled trn scaled

svlak 2

online pozivnica salon 32 1

PRILOZI

Preobražaj

pdf
back to top