Изложба слика Софије Павковић и графика Бојана Завишина, студената генерације ФЛУ и ФПУ

Bojan Zavisin 6

У Излозима Галерије ФЛУ биће представљени радови студената генерације школске 2022/2023. године: Софије Павковић на Факултету ликовних уметности и Бојана Завишина Факултету примењених уметности Универзитета уметности у Београду.  Изложба ће трајати до 26. јануара 2024. године.

Бојан Завишин (2000, Вршац) завршио је мастер академске студије на модулу Графика и књига на Факултету примењених уметности у Београду школске 2019/2020. године као студент генерације. Паралелно са студијама развија графичко и стриповско ауторство.

О својим радовима Завишин каже: „Шта се деси када поред људске фигуре нацртате балончић са текстом, и потом ставите у секвенцу других цртежа? А шта се деси када ставите две фигуре, једну поред друге, а између њих обришете све речи? Кроз свој рад, на различите начине, путем визуелног приповедања медијума стрипа и неочекиваних резултата графичких техника ручне штампе, истражујем интерперсоналне односе, унутрашњи људски свет и његово место у свакодневици.”

Софија Павковић (2000, Зајечар) Факултет ликовних уметности у Београду уписала је након треће године средње школе, на коме је завршила основне и мастер академске студије сликарства. О својим радовима каже да су настали као потреба да се учестали мотиви које сања запишу, систематизују и протумаче: „Они су иницијално забележени у дневнику снова (Дневник ноћног вида), а настављају се на радовима већег формата. Значајна тема ових дела јесте самоспознаја, као један од најтежих, а ипак примарних корака у развоју идентитета.”

Више информација

Галерија Излози ФЛУ
Кнез Михаилова 53
11 000 Београд

back to top