Izložba slika Sofije Pavković i grafika Bojana Zavišina, studenata generacije FLU i FPU

Bojan Zavisin 6

U Izlozima Galerije FLU biće predstavljeni radovi studenata generacije školske 2022/2023. godine: Sofije Pavković na Fakultetu likovnih umetnosti i Bojana Zavišina Fakultetu primenjenih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu.  Izložba će trajati do 26. januara 2024. godine.

Bojan Zavišin (2000, Vršac) završio je master akademske studije na modulu Grafika i knjiga na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu školske 2019/2020. godine kao student generacije. Paralelno sa studijama razvija grafičko i stripovsko autorstvo.

O svojim radovima Zavišin kaže: „Šta se desi kada pored ljudske figure nacrtate balončić sa tekstom, i potom stavite u sekvencu drugih crteža? A šta se desi kada stavite dve figure, jednu pored druge, a između njih obrišete sve reči? Kroz svoj rad, na različite načine, putem vizuelnog pripovedanja medijuma stripa i neočekivanih rezultata grafičkih tehnika ručne štampe, istražujem interpersonalne odnose, unutrašnji ljudski svet i njegovo mesto u svakodnevici.”

Sofija Pavković (2000, Zaječar) Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu upisala je nakon treće godine srednje škole, na kome je završila osnovne i master akademske studije slikarstva. O svojim radovima kaže da su nastali kao potreba da se učestali motivi koje sanja zapišu, sistematizuju i protumače: „Oni su inicijalno zabeleženi u dnevniku snova (Dnevnik noćnog vida), a nastavljaju se na radovima većeg formata. Značajna tema ovih dela jeste samospoznaja, kao jedan od najtežih, a ipak primarnih koraka u razvoju identiteta.”

Više informacija

Galerija Izlozi FLU
Knez Mihailova 53
11 000 Beograd

back to top