Изложба „Експозиције” Бранке Кузмановић

Ekspozicije B. Kuzmanović radovi sa izložbe scaled

У продајној галерији Београд у току је изложба Експозиције Бранке Кузмановић, редовног професора на Факултету примењених уметности у Београду.Изложба траје од 25. новембар до 13. децембар 2021.

Радовима на изложби под називом Експозиције реализовани су у различитим материјалима, од цртежа до слике и дводимензионалног објекта. (…)

Радови упућују у танани свет који нас окружује, у чије присуство нисмо упућени непосредним искуством, не познајемо његову структуру и законитости. Геометријски „пејзажи” Бранке Кузмановић, активирани проширеном перцепцијом и оживљени светлосном игром, говоре о динамици и присуству унутрашњих веза линија сила и њиховој међусобној размени. Садржаје или визуелно изложене сегменте димензије коју опажамо као атмосферу, безброј меморисаних отисака, трагова у простор-временском следу, тај нераскидиви преплет свеприсутне повезаности, који је заустављен само да би био изложен погледу и „сазнању” да је реч о неухватљивом кретању. Органски процеси невидљиве материје, скретања при „сударима честица” и промене фреквенција и динамике, унутрашњег ритма, „боје” атмосферу одговарајућим тоном који је обликован светлосним присуством.

Драгица Вуковић, историчар уметности (из предговора каталога)

Установа културе: Продајна галерија БЕОГРАД
Адреса: Косанчићев венац 19, Београд, Србија
Тел: + 381 11 30 33 923/ 011 3287 325
e-mail: office@galerijabeograd.org
www.galerijabeograd.org

Ekspozicije B. Kuzmanović radovi sa izložbe scaled

back to top