Јавни позив за учешће студената на пројекату „Crafts from Anatolia, Designs from Europe“

Турски савет за дизајн и пројектни партнери Фондација Брумен и Удружење традиционалних уметности позивају дизајнере и креативце из целе Европске уније да упознају пет различитих анатолских заната и реинтерпретирају један (или више) од њих за савремену публику.

На јавни позив се могу пријавити студенти из свих земаља чланица Европске уније и земаља кандидата (осим Турске) старији од 18 година. Пет одабраних студената и њихових дизајнерских предлога биће позвани у Турску на 5-дневно путовање између фебруара и априла 2022. године (са покривеним свим трошковима, укључујући новчану надокнаду од 750 евра) да се придруже занатлијама у њиховим радионицама и сарађују на изради прототипова производа, који ће потом бити изложени у Истанбулу и промовисани широм ЕУ и Турске.

Пријаве су отворене до 31. јануара 2022.

Детаљи о позиву су доступни на сајту пројекта:

линк

Ако желите да добијете више информација о отвореном позиву, можете се придружити онлајн сесији питања и одговора, 25. јануара у 17:00 на Зоом-у, на разговору где ће се разговарати о пројекту „Занати из Анадолије, дизајн из Европе“ , биће представљени детаљи о процесу пријаве и дати одговори на све дилеме.

Линк ка сесији:

линк

Facebook:

Facebook линк

За сва питања можете се обратити организаторима на : euproject@turkiyetasarimvakfi.org

back to top