Otvoreni poziv za Erazmus+ mobilnost u školskoj 2023/24

erasmus plus square 21

Raspisan je novi javni poziv za mobilnost studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja Univerziteta umetnosti u Beogradu u okviru Erazmus+ programa mobilnosti ključne akcije 131.

Detaljne informacije o uslovima i pravilima konkursa nalaze se u produžetku.

Prijave se do naznačenih rokova podnose Kancelariji za međunarodnu saradnju Fakulteta primenjenih umetnosti na e-mejl adresu: mobilnosti@fpu.bg.ac.rs

Kontakt za konsultacije tokom pripreme prijave: international.relations@fpu.bg.ac.rs

Poziv se odnosi na:

Javni poziv za mobilnost studenata u svrhu studiranja (jesenji i prolećni semestar 2023-24)

Rok za prijavljivanje: 19. februar 2023.

Ustanove na koje je moguće prijavljivanje:

 

Javni poziv za mobilnost studenata u svrhu obavljanja prakse (od 1. marta do 31. decembra 2023.)

Rok za prijavljivanje: 19.februar 2023.

Studentska praksa može da se realizuje u institucijama/organizacijama u državama članicama Evropske unije, Islandu, Lihtenštajnu, Norveškoj, Makedoniji i Turskoj. Student je u obavezi da samostalno kontaktira sa institucijom/organizacijom u kojoj će obavljati praksu, dogovori program rada i dobije prihvatno pismo.

NAPOMENA: uslov za prijavu (i za studiranje i za praksu) jeste da znanje engleskog jezika bude na nivou B1-B2 na skali CEFR. Kao dokaz o znanju engleskog jezika na konkursu se prihvataju međunarodno priznati sertifikati:

  • IELTS
  • TOEFL
  • Cambridge Exams
  • PTE

Za one studente koji ne poseduju navedene sertifikate, kao i tokom prethodnog konkursa Univerzitet umetnosti će organizovati testiranje engleskog jezika i izdavanje potvrde o poznavanju engleskog jezika u svrhu prijavljivanja za mobilnost. Datum kada će se održati testiranje biće objavljen naknadno. Uputstva za prijavu za polaganje testa i ostale informacije možete pronaći u dokumentu Odgovori i pitanja u vezi sa jezičkim kompetencijama studenata koji učestvuju u mobilnosti.

Univerzitet umetnosti će u januaru održati i Info dan namenjen svim studentima Univerziteta, zainteresovanim za prijavu na konkursu. Tačan datum i satnica biće objavljeni na linku.

 

Javni poziv za mobilnost zaposlenih na partnerskim univerzitetima u programskim zemljama (prolećni semestar 2022-23. i jesenji semestar 2023-24.)

Rok za prijavljivanje: 19.februar 2023.

Mobilnosti se mogu realizovati u prolećnom semestru šk. 2022-23. godine i jesenjem semestru 2023-24, u
terminima koji su naznačeni u:

Potrebno je da mobilnosti budu ugovorene u trenutku podnošenja prijave, a ustanove sa kojima postoje sklopljeni ugovori su:

Prijave se podnose na i-mejl adresu: mobilnosti@fpu.bg.ac.rs

 

Konsultacije su moguće lično u Kancelariji za međunarodnu saradnju, uz prethodnu najavu, putem mejla international.relations@fpu.bg.ac.rs ili broja telefona: 060 520 77 10.

back to top