Семинар и изложба у Музеју науке и техниke

Outlook averltn3

„ Emilia 4: соларни аутомобил – италијанско-српска сарадња ка одрживој мобилности “

Амбасада Италије у Београду организује семинар „Emilia 4 : соларни аутомобил – италијанско-српска сарадња ка одрживој мобилности“ у четвртак, 8. децембра 2022. године, са почетком у 10.30 часова, у Музеју науке и технике у Београду (Добрачина 51).
Emila 4 је иновативни соларни аутомобил које дизајнирао и пројектовао Универзитет у Болоњи у сарадњи са Универзитетом уметности у Београду (Факултететом примењењих уметности).
Emilia 4 је победник најважнијих светских соларних трка (такмичења) у издржљивости као што су континентална трка American Solar Challenge 2018“ у САД и „24. sati iLumen European Solar Challenge 2021” на стази Золдер у Белгији.

Програм:

На семинару, са почетком у 10:30 часова, чланови пројектантског тима Emilia 4  ће детаљно илустровати пројекат, фокусирајући се на технолошке изазове и нова решења која су имплементирана током ове научне, технолошке и уметничке сарадња двају универзитета, како би се коначно постигли изузетни учинци у пракси. Поред тога, скренућемо пажњу на изазов одрживе мобилности и уз друге гостујуће предаваче. О перспективи мобилности будућности говориће стручњаци из Италије и Србије.

У 13:00 часова, након предавања у оквиру семинара, следи Пресс конференција и обилазак уживо соларног аутомобила Emilia 4  (такмичарска категорија – cruiser) са члановима конструкторског и дизајнерског тима.
На крају, премијерно ће бити представљен дизајн новог будућег модела соларног аутомобила Emilia 5, такође за четири путника, који је тренутно  у припреми.

Музеј науке и технике
Добрачина 51,
Београд

Четвртак, 8. децембар 2022. у 10.30 часова,  улаз слободан
Трајање изложбе соларног аутомобила уживо од 08-18. децембра 2022.

 

 

 

back to top